goede start nieuwe seizoen van Cultureel Café Dante

Op donderdag 22 september 2011 is het nieuwe seizoen van CultureelCafé Dante van start gegaan met een boeiend en gevarieerd programma.

De huisband presenteerde zich onder een nieuwe naam ‘B2G’. Bob Glasmacher en Alex Boschhoven startte dit keer unplugged met een gastmuzikant Frans van der Sluis op de cajón.


Vervolgens gaf de net afgestudeerde kunstenaar Benjamin Koops uitleg over zijn inspiratiebronnen en werkwijze aan de hand van een aantal schilderijen. Hij vertoonde ook een animatiefilm, die door zijn unieke stijl indruk veel maakte op het publiek.


Duo Gitanos met Hannah Degenaar op viool en Frank Reijckers op gitaar speelden prachtige zigeuner-jazz. Een cross-over tussen traditionele zigeunermuziek en swingende jazz uit de periode van Django Rheinhardt.


Teunis Bunt sprak in zijn een scherpe column over de overheersing van het gevoel in de maatschappelijke context. Deze column is te lezen op zijn weblog.


In de pauze toonde Benjamin Koops zijn werk aan het publiek en gaf uitleg op de vragen van belangstellenden.


Larissa Verhoeff droeg een aantal gedichten voor en verhalen uit haar boek ‘Vette pech’. Hoewel Larissa het publiek waarschuwde dat enkele passages niet geschikt waren voor zwakke magen, bleken haar teksten zeer aan te slaan. Scherp, geestig en met volle overtuiging gebracht. Soms met een verbluffende snelheid die doet denken aan Jules Deelder en Matthijs van Nieuwkerk.

Verschillende regionale activiteiten werden kort toegelicht door de organisatoren en kunstenaars zoals:


De jonge band All Rights Reserved (ARR) uit Wageningen speelden pittige pop en rock. Ze lieten zowel eigen werk als klassiekers van Led Zeppelin horen. Gebracht met veel enthousiasme en uitstekend samenspel.

Zangeres Simone van ARR zingt op overtuigende wijze in haar eigen stijl een nieuw geluid binnen dit genre.


Als afronding van een boeiende en afwisselende avond speelde de huisband nog heerlijke blues met als gastmuzikant Jules van Slooten op mondharmonica.

Dit bericht is geplaatst in recensie. Bookmark de permalink.