Verslag Cultureel Café Dante van 22 september 2016

Fotoverslag van Edwin Nieuwstraten: (edwin-nieuwstraten-fotografie-ede.nl)

Leuke avond bij Cultureel Café Dante met veel muziek, poëzie en kunst.

  De avond werd geopend door singer-songwriter Elise Coebergh begeleid door gitarist Steven van Westrenen. Ze hebben prachtige en zeer persoonlijke nummers laten horen. Tussendoor ook fraaie en openhartige poëzie van eigen hand.

Josha Sietsma heeft over de totstandkoming van het Scoreboek verteld. De basis voor het Scoreboek lag in Ede net na de tweede wereldoorlog. Vanuit een honkbal foto bij een Edese kazerne begon zijn zoektocht naar de geschiedenis. Deze heeft hij verbonden aan Airborne en Honkbal club Moorfielders.

 Kunstenaars Nicole Bischoff en Gerard Veerling hebben een voorproefje geven van wat we kunnen verwachten bij het Kunstfestival Ede in oktober.

Sjoerd de Boer heeft in een boeiend verhaal verteld over zijn speurtocht naar wat geleid heeft tot zijn boek De Hitler Mythes.

Het cultuurmoment was dit keer voor Marcel Verbrugge. Hij heeft bij het vertonen van een prachtige eigen fotoserie van zijn reis door Cuba, verteld over zijn bewondering voor Cubanen.

   At the Snow heeft in twee sets een prachtig optreden verzorgd. Met een eigen stijl en mooi uitgebalanceerde bezetting brachten ze met hun muziek het publiek duidelijk in vervoering.

——————————————————————-

Andere leuke momenten van de avond…

    Xander van Soelen heeft over het project Muziek bij de Buren verteld, dat op 11 december in Ede wordt gehouden. Hij deed een oproep voor het beschikbaar stellen van huiskamers en muziekanten om optredens te gaan verzorgen.

 

Dit bericht is geplaatst in recensie. Bookmark de permalink.