Verslag Cultureel Café Dante van 27 oktober 2016

Fotoverslag van Edwin Nieuwstraten: (edwin-nieuwstraten-fotografie-ede.nl)

Het was weer een gezellige avond bij Cultureel Café Dante met veel muziek, kunst en cultuur.

    De avond werd geopend door de a capella koor Otto Voci, dat bij enkele stukken werd begeleid op piano. Het repertoire bestond uit klassiek ensemble muziek van de middeleeuwen tot heden.

Maarten Hindriks heeft verteld over het project LOS. Het is een expositie die uit meerdere kunstenaars bestaat en is te zien in Huis Kernhem van 5 t/m 27 november.

          Vanavond hebben we kunnen genieten van Het Edes Orkest. Hun muziek stijl is heel divers, zo hebben we kunnen genieten van licht klassieke muziek en stukken uit de musicals Hairspray en Sound of Music.

 Rosmarie Blaauboer heeft aan ons een voorproefje gegeven van haar optreden bij Huis Kernhem op 11 november. Daar zal ze de monoloog Colometa opvoeren. Het is levensverhaal van Nathalia die tegen de achtergrond van de Spaanse burgeroorlog speelt.

Het onderdeel gesproken woord was voor Larissa Verhoeff. Ze heeft haar column, ondersteund met beelden, voorgedragen over etnisch profileren en de rol van de witte man.

Cultuurmoment van vanavond was van Francisca Wegdam. Ze heeft verteld over haar reis naar piramides in Bosnië.

   
De band van vanavond was Catch 22. Ze hebben een mix van verschillende moderne Jazzstijlen met elementen van Bebob tot Fusion laten horen.

——————————————————————-

Andere leuke momenten van de avond…

    

 

Dit bericht is geplaatst in recensie. Bookmark de permalink.