Verslag Cultureel Café Dante van 24 november 2016

Fotoverslag van Edwin Nieuwstraten: (edwin-nieuwstraten-fotografie-ede.nl)

Het was weer een afwisselend en inspirerend programma bij Cultureel Café Dante met veel muziek, kunst, fotografie en literatuur.

  De avond werd geopend door Rob Halewijn en Katrin Ebbert. Samen hebben ze de avond geopend met jazzy pop van Van Morrison en bracht een instrumentale versie van ‘Human nature’ van Michael Jackson. Later hebben we nog kunnen genieten van Katrins solo optreden.

 Willem Andrée heeft verteld over zijn debuutroman “Als je boven ligt”. Het gaat over de vlucht van een NSB-zoon en is gebaseerd op de belevenissen van zijn nu 84-jarige oom.

Willemien van den Broek is een foodstylist en we hebben kijkje genomen in haar wereld. Als stylist vertaalt zij een foodtrend of concept naar een visuele beleving.

Roos Blufpand heeft verteld over haar theater tour “Hoe dan”, over haar poëziebundel “Alleen maar liefde” en ze heeft twee liedjes laten horen.

In het onderdeel gesproken woord heeft stadsdichter Harry Oonk verschillende gedichten voorgedragen en daarbij gekoppelde tekeningen.

 Cultuurmoment van vanavond was van Hans Wolven. Hij heeft zijn schilderwerk laten zien en raakte met het publiek hierover in gesprek.

  
De band van vanavond was Slippin`and Slidin`. Blues is het raakvlak, met uitstapjes naar Bluesrock en Folk Blues. De Cigarbox van Ouboter geeft de band een unieke eigen sound, met een knipoog naar de grote Blueshelden uit het verleden.

——————————————————————-

Andere leuke momenten van de avond…

        

 

Dit bericht is geplaatst in recensie. Bookmark de permalink.