Verslag Cultureel Café Dante van 20 april 2017

Fotoverslag van Edwin Nieuwstraten: (edwin-nieuwstraten-fotografie-ede.nl)

Het was weer een gevarieerde en inspirerend programma bij Cultureel Café Dante met veel muziek, dans en cultuur.

  De avond werd geopend door Mes JA. Zij speelden een akoestische set met prachtige muziek met diverse muziekstijlen. Onder andere heerlijke rocknummers op unplugged basis.

Wieke van Oordt vertelde over haar nieuwste boek ‘Vrouwen die vreemdgaan‘, een hilarische taboedoorbrekende roman over een hormonaal geheim van vrouwen in de overgang. Ze werd geïnterviewd door Willem Jongsma, bestuurslid van Dante.

   Nikki de Graaf Company gaf een wervelende en indrukwekkende dansvoorstelling tussen en rondom het publiek. Een voorproefje van hun nieuwste dansproductie ‘Cry Wolf‘. Het verhaal is gebaseerd op het bekende verhaal ‘Rood kapje’.

Het cultuurmoment werd ingevuld door Gerry Poelert, directeur-bestuurder van Cultura.
Zij vertelde, aan de hand van enkele animaties, over welk effect het prentenboek ‘Dikke vrienden’ van Helme Heine op haar creatieve leven heeft gehad.

Vincent William is een van de initiatiefnemers van het project ‘Street Art Festival’ dat in Ede georganiseerd wordt. Hij vertelde over het ontstaan, de organisatie en het unieke initiatief in Ede.

De column was dit keer van Gea Wester. Het ging over konijnen en mensen: hoe de beschaving van een samenleving valt af te meten aan de wijze waarop men omgaat met elkaar. lees hier de column

 Het jazzkwartet BJER speelde twee sets op deze avond. Het publiek genoot van de verschillende stijlen, van smooth jazz tot hard bop.

————————————–

Andere leuke momenten van de avond…

  

Dit bericht is geplaatst in nieuws. Bookmark de permalink.