Verslag Cultureel Café Dante van 1 juni 2017

Fotoverslag van Edwin Nieuwstraten: (edwin-nieuwstraten-fotografie-ede.nl)

Het was weer een heerlijke avond bij Cultureel Café Dante met veel muziek, kunst en cultuur.

De avond werd geopend door Robbert Meijer. Robbert heeft zijn stille kant aan ons laten zien door zijn eigen geschreven nummers voor te dragen. Prachtige nummers waar het publiek zichtbaar van genoot.

Kees Kuiphof is een gids op het Park Hoge Veluwe en in de deze zomer worden fietsexcursies langs verschillende kunstwerken georganiseerd. Kees vertelde aan de hand van foto’s van de beelden gepassioneerd over de achterliggende betekenis, geschiedenis en over de kunstenaars.

 Ook dit jaar wordt het Pop Up festival georganiseerd in het centrum van Ede. Initiatiefnemer Arno Setz gaf zowel een kijkje vooraf als een korte terugblik op de verassende acts van vorig jaar, vergezeld door zijn levende Pop Up mascotte. Daarna gaf één van de deelnemende kunstenaars, Martijn Mossing Holsteijn, een toelichting op zijn voorstelling voor dit jaar tijdens het Pop Up festival.

 Larissa Verhoeff droeg een overweldigende column van haar hand voor over de laatste nieuws. Op de achtergrond versterkt door een doorlopende presentatie met prikkelende en grappige Gifjes per onderwerp.

foto: Jorge Jordan

Als opwarmer voor Dante in de Kuil op 2 juli 2017 werd een fotopresentatie van Edwin Nieuwstraten vertoond over de afgelopen jaren in zowel het Openluchttheater als Cultura.
Via onderstaande filmpje is de prachtige foto-impressie van Edwin te bekijken (5 min.).

 

  De band op deze avond was Diftong. Ze speelden een unieke eigen mix van American Style Folk en Rock, waarbij de poëzie altijd centraal staat. De bezetting bestond dit keer uit: Diftong: akoestische gitaar en zang, JeeWee Donkers: elektrische gitaar, lap steel en mandoline, Peter Holen: keyboard en accordeon en Ingeborg van Schaijk: zang.
Met hun prachtige muziek creëerden ze een gevoelige Americana-sfeer die de bezoekers meenam naar ver buiten de Gelderse Vallei. Met een uitstekende balans van instrumenten, die veel ruimte gaf aan de diepe zang van Diftong, mooi aangevuld door de zang van Ingeborg.

Dit bericht is geplaatst in recensie. Bookmark de permalink.