Verslag Cultureel Café Dante van 23 november 2017

Fotoverslag van Edwin Nieuwstraten: (edwin-nieuwstraten-fotografie-ede.nl)

Het was een swingende afsluiting van het jaar bij Cultureel Café Dante. De bezoekers konden genieten van muziek, kunst en fotografie. Het volgende Cultureel Café Dante is in het nieuwe jaar op donderdag 25 januari 2018.

 De avond werd geopend door Otto Voci, een acapella groep uit Ede. Ze hebben prachtige wereldlijke liederen voorgedragen uit de 15de tot 19de eeuw. Met thema`s van alle tijden over liefde, verlangen, jaloezie en ook de dood. Voor de bezoekers waren vertalingen beschikbaar, zodat iedereen de inhoud goed kon volgen.

Jip Hinten is een conservator in opleiding bij het Kröller-Müller museum. Zij vertelde over de nieuwe tentoonstelling ‘De Mecanas en de ‘Verversbaas’. In de tentoonstelling is de bijzondere relatie tussen Helene Kröller-Müller en de Nederlandse kunstenaar Bart van der Leck goed te zien. De tentoonstelling is nog te zien bij het Kröller-Müller museum tot 2 april 2018.

 Stephan Beumer van het Centrum voor Popcultuur Ede lichtte het programma en de opzet van Muziek bij de Buren Ede toe, dat op 10 december plaatsvond.

Rypke van der Ploeg onze trouwe gast en kunstenaar heeft verteld over zijn expositie “Muzikanten” die in Cultura te zien is. Het zijn live impressies wat hij tijdens Cultureel Café Dante, Dante in de Kuil en andere muzikale activiteiten heeft gemaakt.

Het gesproken woord werd ingevuld door Gea Wester. Zij heeft dit keer een stukje uit een boek ‘Reis om de dag in tachtig werelden’ van Julio Cortázar voorgedragen.

Arjen van Bruggen heeft verteld over zijn komende tentoonstelling ‘Nieuwe Familie’ (gebaseerd op het verhaal van Sanne Vogel). De tentoonstelling is vanaf 11 december 2017 t/m 6 januari 2018 in de galerie van Cultura te zien. De expositie vertoont een tiental portretten van koppels, bestaande uit vluchtelingen/statushouders en hun Edese maatjes. Arjen liet alvast een voorproefje van de tentoonstelling aan het publiek zien.

  De band van vanavond was Bluezy. Een aanstekelijke band met een heerlijke open sound, die met duidelijk plezier mooie folk- en bluesnummers ten gehore bracht. Het publiek kon er niet genoeg van krijgen en bleef om toegiften vragen.


Meer foto’s van de avond

  

Dit bericht is geplaatst in recensie. Bookmark de permalink.