Verslag Cultureel Café Dante van 25 januari 2018

Fotoverslag van Edwin Nieuwstraten: (edwin-nieuwstraten-fotografie-ede.nl)

Het jaar 2018 zijn we cultureel begonnen met veel kunst, poëzie en muziek.

 Jong talent uit Ede opende de avond. Rebecca Wielstra bracht met haar fijne zang, onder prachtige begeleiding van gitarist Luuk Wijnberg, mooie popnummers ten gehore.

 De tweede gast van de avond was Cor Lourens. Hij is één van de winnaars van de Kernhem Amateurkunstexpositie 2018. Hij heeft een fotopresentatie over zijn werkwijze laten zien. En we konden de winnende werk “De kracht van spinazie” nogmaals bewonderen, naast andere zeer fijne schilderwerken van zijn hand.

Stephan Beumer (van PoppodiumEde) en Trijn Romein (van Cultura).Stephan Beumer (Poppodium Ede) en Trijn Romein (Cultura) kondigden het Singer-songwriterfestival van 26 januari 2018 in Cultura aan. Een mooie samenwerking tussen deze twee Edese organisaties.

Elvis van Erd gaf in zijn eentje een prachtig optreden. Elvis begeleidde zichzelf op gitaar in diverse muziekstijlen: soul, rock & roll, reggae. Het publiek genoot zichtbaar van zijn performance en heerlijke nummers.

Voor één avond was hij weer terug als columnist bij Dante. Met zijn column “Nepnieuws” wist Teunis Bunt weer een actueel thema bondig te behandelen. Op zijn blog kunt u de column nog nalezen. www.teunisbunt.blogspot.nl/2018/01/nepnieuws

Elise Huijberts vertelde samen met Babette Pluim over de expositie die in de Cultura galerie te zien is. Het betreft een selectie uit de prachtige kunstcollectie, die de Edese ondernemer Gies Pluim, vader van Babette, tijdens zijn leven heeft opgebouwd.

 De avond werd afgesloten door het duo Live Poets Society.  Naast eerder werk, kreeg het publiek nummers te horen van hun nieuwe album wat binnenkort uitkomt.
Prachtige muziek met een duidelijk eigen stijl, met JeeWee Donkers op zang en gitaar en Peter Holen op keyboard en fluit.


Meer foto’s van de avond

Rypke van der Ploeg maakte ter plekke weer mooie tekeningen van de artiesten.

  

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.