Verslag Cultureel Café Dante van 22 maart 2018

Fotoverslag van Edwin Nieuwstraten: (edwin-nieuwstraten-fotografie-ede.nl)

Het was een gezellige avond met veel muziek, kunst, literatuur en theater.

De avond werd geopend door Rogier Pelgrim. Hij vertelde over zijn nieuwste song over zwerfafval ‘Doe jij me weg’ en vertoonde daarbij zowel de videoclip www.youtube.com/doejijmeweg  als een videoclip over de  ‘making of’.
Rogier speelde daarna nog songs van zijn nieuwe theatertour.

Momo Theaterwerkplaats vertoonde hun nieuwe film performance “Oog om Oog”, een korte film geïnspireerd op een gedicht uit de bundel “Daar zijn geen woorden voor” van Toon Tellegen, over liefde die uiteindelijk ingezet wordt als wraak.

 Er werd ook een voorproefje gegeven van de voorstelling “de Passie” in Ede-Zuid. JeeWee Donkers en Rogier Pelgrim werden hierbij begeleid door lokale muzikanten.

Gea Wester heeft het onderdeel gesproken wordt ingevoeld. Haar column kunt u hier Dante lente maart terug lezen.

Ed van Seters van het Platform Militaire Historie Ede, vertelde zeer beeldend over de Fatale Wapendropping ‘De Keuenklep’ in Ede maart 1945. De expositie is naast Galerie Cultura ook in Lunteren en Bennekom.

  Jessica Koomen heeft met haar begeleidingsband op deze avond haar eigen songs laten horen. Samen met bassist Dave Sahanaja heeft ze het afgelopen jaar gewerkt aan haar eigen werk. Het resultaat was prachtig. Mooie songs met een persoonlijke oorsprong met een fantastische begeleiding naast Dave door Collin Leijenaar op cajon en Jeroen Prinsen op de vleugel.


Meer foto’s van de avond

  

Dit bericht is geplaatst in recensie. Bookmark de permalink.