Verslag Cultureel Café Dante van 24 mei 2018

Fotoverslag van Edwin Nieuwstraten: (edwin-nieuwstraten-fotografie-ede.nl)

Het was een swingende avond met veel muziek, kunst en film.

  De avond werd geopend met muziek van Samusa. De band nam ons mee op een verrassende muzikale wereldreis, van tango &  klezmer tot bossa en samba.

Conservator van het Kröller-Müller Museum, Renske Cohen-Tervaert gaf een introductie van de tentoonstelling “La littérature et la musique”. In deze tentoonstelling werpt het museum nieuw licht op de Franse kunstenaar Odilion Redon. De tentoonstelling is te zien van 2 juni tot en met 9 september 2018.

 Theaterwerkplaats MOMO heeft een prachtige korte film vertoond. “IK de uitvinder” is gemaakt door zes deelnemers van de theaterwerkplaats MOMO, over een uitvinder wiens uitvinding verstrekkende gevolgen heeft. En ze hebben de theatervoorsteling “En toen” met Stef Bos aangekondigd die op 8 juni 2018 te zien is in de Lampegiet te Veenendaal.

Jantina Boelens heeft in het kort de “PopUp Festifal” aangekondigd dat in het weekend van 26 en 27 mei 2018 plaats vond.

Elise Huijberts vertelde over de cursisten-expositie die in de Cultura Galerie te zien is. Ruim 100 werken zijn tentoongesteld, van styrofoam-prints en beeldhouwwerk tot en met striptekeningen van kinderen.

   De tweede band van de avond was Tamar Acoustic. Ze speelden twee sets met verschillende muziekstijlen, zoals jazz, latin, soul en pop. Het was een heerlijke afsluiting van de avond waar ook nog bij werd gedanst.

Dit bericht is geplaatst in recensie. Bookmark de permalink.