• Dante

  Cultureel Café - Ede
 • Dante

  Cultureel Café - Ede
 • Dante

  Cultureel Café - Ede
 • Dante

  Cultureel Café - Ede
 • Dante

  Cultureel Café - Ede
 • Dante

  Cultureel Café - Ede

DANTE CULTUREEL CAFÉ 

Iedere 4e donderdagavond van de maand opent het gratis Cultureel Café in het atrium van Cultura met een podium voor muziek, kunstenaars, sprekers en veel meer! Je leest op deze pagina alles over het aankomend programma.  

Openingstijden

20:15 - 22:30 uur

Locatie

Het atrium in Cultura

Aanstaande evenementen

7 juli | Dante in het Park
26 september
24 oktober
28 november


Het is bijna zo ver! Op zondagmiddag 7 juli vindt Dante in het Park plaats bij Huis Kernhem, ons jaarlijks culturele festival. Mis het niet en geniet van een heerlijke middag in de openlucht met live-muziek, spoken word, hapjes en drankjes van Bazar d'Azur of je eigen picknick, divers aanbod bij de marktkraampjes en vermaak voor de (klein)kinderen.

Gratis toegang: 13.30 - 18.00 uur

Bij slechte weersomstandigheden wordt het programma uitgevoerd in Cultura.

Line up:
- De geweldige Big Band Jalafusi
- De druïdische componist Bart Zeal
- De coole reggaeband Skankin' Vibes
- Wereldmuziek met Ova Quintet
- En een knallend hoofdoptreden van de Soulproviderz

Spoken word:
- Gea Wester
- Arjan Keene
- Larissa Verhoeff

Voor kinderen:
- De mooiste creaties op jouw gezicht van Happy Schmink
- Mindful teken- en schilderlessen door natuurkunstenaar Annick Gaarthuis

Hapje en drankje:
- Bazar D'azur
- Bernardo's
- En je eigen picknick natuurlijk

 

Hieronder lees je het volledige programma.

 

 

Spoken word

Spoken word

Laat een reactie achter
Gesproken woord door bekende Edese dichters Gea Wester, Arjen Keene en Larissa Verhoeff.
Gesproken woord door de bekende Edese dichters Gea Wester, Arjen Keene en Larissa Verhoeff.
Gesproken woord
Lees Verder
SoulProviderz

SoulProviderz

Laat een reactie achter
De SoulProviderz zorgen voor een swingende afsluiting van Dante in het Park!
De SoulProviderz zorgen voor een swingende afsluiting van Dante in het Park! Na de salsa kun je nog een keer je dansmoves laten zien op de soulvolle klanken van deze Edese formatie. Frontman Michael de Viso weet met zijn stemgeluid en performance het publiek zo op te zwepen, dat stilzitten onmogelijk blijkt!
Muziek
Lees Verder
Ova Quintet

Ova Quintet

Laat een reactie achter
Ova Quintet zorgt voor een prachtig, eclectisch en energiek geluid dat de gedachten voedt en de harten verheft.
Serene en bedachtzame landschappen, donderende wolken, machtige bergen en vrolijk meanderende beekjes zijn de ingrediënten van de muziek van Ova Quintet.De vier muzikanten hebben allemaal een verschillende muzikale achtergrond: Sander heeft zijn wortels in de jazz en Zuid-Amerikaanse muziek op verschillende soorten gitaren. Wilco heeft een klassieke achtergrond, maar kan zijn viool laten zingen op de deuntjes van Scandinavië. Vincent speelt al vele, vele jaren irish folk op de diatonische melodeon en bodhrán. Serxio is opgegroeid in Galicië en heeft de traditionele muziek van Galicië door zijn aderen stromen en in de zoete en opbeurende klanken van zijn fluit. Samen vormen ze Ova Quintet, met een prachtig, eclectisch en energiek geluid dat de gedachten voedt en de harten verheft.
-
https://ovaquintet.nl
Muziek
Lees Verder
Skankin' Vibes

Skankin' Vibes

Laat een reactie achter
Een lekkere reggae vibe bij Dante in het Park! Vorig jaar konden weinig mensen stil blijven zitten tijdens hun optreden en we zijn dan ook heel blij dat ze aanwezig zijn!
De band geeft een lekkere reggae vibe aan Dante in het Park. Vorig jaar konden weinig mensen stil blijven zitten tijdens hun optreden en we zijn dan ook heel blij dat ze bij ons jubileum-editie aanwezig zijn!Skankin' Vibes is een reggaeband bestaande uit muzikanten uit de regio Ede, Arnhem en Deventer. Zij hebben elkaar in de loop der tijd gevonden en er is een unieke mix ontstaan van verschillende stijlen reggae met invloeden uit de rock en bluesmuziek.Covers worden op geheel eigen wijze ten gehore gebracht, maar de kracht van Skankin' Vibes ligt in de eigen nummers. Vrolijke, maar ook kritische teksten, worden gezongen op melodielijnen die stilzitten onmogelijk maakt.Skankin' Vibes bestaat uit onze zangeres, drummer, bassist, percussionist, toetsenist, gitarist, saxofonist en een trombonist. Een mooie groep gevarieerde muzikanten die garant staan voor een swingend optreden.Zang: LotusDrums: JanBasgitaar: MartijnKeyboards: TimonPercussie: HaroldGitaar: JanSaxofoon: Dirk JanTrombone: Eric
-
https://skankinvibes.nl/
Muziek
Lees Verder
Bart Zeal

Bart Zeal

Laat een reactie achter
Met zijn fantasy-folkstijl steekt hij oeroude Pagan tradities in een modern jasje en spreekt hij zijn publiek aan met verhalen over sprookjesachtige werelden.
Na een eerder prachtig optreden bij Café Dante komt de druïdische componist opnieuw en nu naar Dante in het Park!Met zijn fantasy-folkstijl steekt hij oeroude Pagan tradities in een modern jasje en spreekt hij zijn publiek aan met verhalen over sprookjesachtige werelden. Hij speelt muziek om de luisteraar een melodisch respijt te geven van alledaagse sleur en brengt zo zijn publiek in verbinding met verloren stemmen uit een ver verleden. De sfeervolle omgeving van Huis Kernhem zal zijn klanken nog beter laten uitkomen.
-
https://bartthebardofficial.com/
Muziek
Lees Verder
Jalafusi Bigband

Jalafusi Bigband

Laat een reactie achter
De grootste band van Ede, Jalafusi bigband, verzorgt een spetterend optreden vol Jazz, Latin, Funk en Swing met Improvisatie.
-
https://jalafusi.nl/#over-ons
Muziek
Lees Verder

FOTO GALERIJ

De foto's zijn gemaakt door Edwin Nieuwstraten.