Programma 2018-04-19

 Cultureel Café Dante

datum: 19 april 2018
tijd: 20.00 – 23.00 u

locatie: Cultura (Atrium) , Molenstraat 45 Ede
toegang: gratis


programma

Henk Boogaard

muziek

Henk Boogaard opent de avond. Op een cabareteske wijze zingt hij Nederlandstalige liedjes uit eigen keuken. Deze variëren van groente en fruit tot kleine ongemakken en andere zaken des levens.


Wesley Glasmacher

fotografie

Hierna is het woord aan Wesley Glasmacher, een Edese Instagram influencer en travelfotograaf. Naast de vele reizen die hij maakt, geeft hij ook workshops en spreekt hij op events. Tevens is hij verkozen tot ondernemer van het jaar 2017!  Bij Dante geeft hij een kijkje in zijn inspirerende leven.

www.wesinthewild.com

 


PEK

kunst

Platform Edese Kunstenaars PEK viert komend jaar haar 15-jarig bestaan met een jubileum Expositie “Schaft” in de voormalige kantine van de Enka Fabriek in Ede. Dit grote evenement gaat in mei van start en Maarten Hindriks en Yoke Ferwerda zullen dit bij Dante toelichten.

www.pek-ede.nl


Jimmy Glasmacher

muziek

Daarna is het tijd voor nog een telg uit de Glasmacher familie, want het volgende optreden is van Jimmy Glasmacher (jawel, vader van Wesley), bekend in Ede en omstreken, maar ook ver buiten onze landsgrenzen. De lijst met bekende, zowel nationale en internationale muzikanten, waarmee hij heeft samengewerkt is dan ook lang. Vanavond zal hij het hebben over zijn nieuwe solo lounge-project en zal hij mooie eigen stukken ten gehore brengen.

www.jimmyglasmacher.com

 


Gea Wester

gesproken woord

Het Gesproken Woord zal deze maand ingevuld worden door Gea Wester.


Nando Eskes

aankondiging

Nando Eskes, van de Edesche Concertzaal komt aandacht vragen voor het Internationale Chamber Musicfestifal, dat plaats vindt van 9 t/m 13 mei 2018. Internationale topmusici spelen de mooiste kamermuziek.

www.ikfe2018.nl


Road to Ruin

muziek

De afsluiter van de avond is de band `Road to Ruin`, afgeleid van het nummer `Long road to ruin` van de Foo Fighters. Hun repertoire is breed, maar bestaat voornamelijk uit stevige rock. Bandleden Sven Bouma; zang, Martien Bosboom; gitaar/zang, Gezina Hooyer; basgitaar en Wesley van Laar; drums/zang, zullen vanavond een puur akoestisch optreden verzorgen, wat door de meerstemmigheid van de zang echter niet ten koste zal gaan van de kracht en de intensiteit.

www.facebook.com/roadtoruin.nl


foto’s bij Dante: Edwin Nieuwstraten – edwin-nieuwstraten-fotografie-ede.nl


Volg ons verder op:  Volg ons op Facebook: CultureelCafeDante  Volg ons op Twitter: @ccdante