Programma 2018-09-27

 Cultureel Café Dante

datum: 27 september 2018
tijd: 20.00 – 23.00 u

locatie: Cultura (Atrium) , Molenstraat 45 Ede
toegang: gratis


programma

van Hemel en Hel

muziek

We starten de avond met Van Hemel en Hel, dit kleinkunst duo, bestaande uit Helga Buitelaar en Johan van Drunen brengen Nederlandstalige liedjes in kleine vorm. De rauwe ongepolijstheid van  Johan levert samen met de geschoolde muzikaliteit van Helga een eigenzinnig geluid op.

www.hhmusica.nl


Jannet de Goede

kunst

Daarna is het woord aan Jannet de Goede, zij geeft een introductie van de tentoonstelling “Als kunst je lief is”. Samen met de Vereniging  Rembrand organiseert het Kröller-müller museum deze  éénmalige expositie, waarbij ruim 80 werken uit 40 musea tentoongesteld worden.

www.krollermuller.nl/alskunstjeliefis


Woest & Bijster

cultuur

Ook aandacht voor het Kunst/Theaterfestival  Woest & Bijster, dat van 20 t/m 28 oktober voor de tweede keer plaats vindt. De eerste editie in 2016 trok ruim 10.000 bezoekers  leverde  vele enthousiaste  reacties op.

www.woestenbijster.nl


Roeland Schweitzer

kunst

Roelan Schweitzer komt vertellen over huidige tentoonsteling in Cutura Galerie “Klem Los sprookjesbeelden en schilderijen” dat nog te zien is tot en met 29 september.

www.cultura-ede.nl/ook-in-cultura/cultura-galerie


Astrant

cultuur

Astrant komt vertellen over hun aankomende evenement in Ede “Street Art Festival Ede – 2.0“. Dit keer pakken de straatartiesten vier van de grote tanks van frisdrankenfabrikant Riedel aan. Het evenement vindt plaats van 28-30 september 2018. 

www.astrant-ede.nl


De Mannetjes

muziek

Wederom tijd voor muziek. De Mannetjes is een formatie uit Wageningen, bestaande uit Eric de Zeeuw; piano, Christian Kampichler; sax, Koen Boschman; bass en Luc van Hoof; drums. Zij spelen een mix van Soul/jazz en klassiekers uit het Jazz oeuvre. Zij zullen de avond ook afsluiten.


foto’s bij Dante: Edwin Nieuwstraten – edwin-nieuwstraten-fotografie-ede.nl


Volg ons verder op:  Volg ons op Facebook: CultureelCafeDante  Volg ons op Twitter: @ccdante