Programma 2018-10-25

 Cultureel Café Dante

datum: 25 oktober 2018
tijd: 20.00 – 23.00 u

locatie: Cultura (Atrium) , Molenstraat 45 Ede
toegang: gratis


programma

Future Fellows

muziek/theater

Future Fellows trapt de avond af met liedjes en sketches uit hun nieuwe theatershow `Man Man Man`. Op 4, 5 en 6 december staan ze met hun nieuwe show vol zang, theater en humor in Cultura. Bij Dante geven zij alvast een voorproefje.

www.popkoorfuture.nl


Art de Vos

literatuur

Hierna is het woord aan schrijver Art de Vos. De Vos heeft een familiekroniek geschreven, `Gordel van geweld`, over de Edese familie Navest. Een meeslepend verhaal over hun jaren in Nederlands Indië tegen de achtergrond van de Japanse bezetting tijdens WOII.

 


Linsey Kuijpers

kunst

Fotografe Linsey Kuijpers komt vertellen over haar werk, dat momenteel te zien is in de Cultura Galerie. In dit project neemt zij de kijker mee in Charlotte`s wereld, dat zij al sinds 2013 documenteert, vol mooie, ontroerende en moeilijke momenten.

www.linseykuijpers.nl


Larissa Verhoeff

gesproken woord

Het Gesproken Woord wordt ingevuld door auteur/columniste Larissa Verhoeff. Deze populaire columniste heeft al vele malen op het podium gestaan bij Dante, maar vanavond voor het eerst bij Dante in haar nieuwe functie als Edese Stadsdichter.

 


Peter Bouten

cultuur

Peter Bouter en Fred Griffioen organiseren vier muziekavonden in het Oude Postkantoor in Bennekom. Lokale bands treden op, maar er is ook ruimte voor nieuw talent. Een mooi nieuw initiatief om lokale muziek een podium te bieden. Peter zal samen met Marlijn Brink, beiden lid van de band ` The Coincidences`, twee nummers ten gehore brengen.


Hans Wolven

cultuur

Hans Wolven komt aandacht vragen voor de eerste Edese Bluesnacht, die 27 oktober in Cultura van start gaat. Hiermee komt een lang gekoesterde droom uit van Herman Ouboter en Hans Wolven die samen dit evenement georganiseerd hebben.


Moonglow

muziek

De formatie Moonglow is all about jazz, groove and dance. Marianne van de Bergh (vocals), Jos van de Gruiter (gitaar en samples), Jeroen Oosterbos (drums) en Tony Peters ( tenor, sopraan-en alt sax) mixen moeiteloos authentieke jazzklanken met moderne beats en samples. Loungy of uptempo, maar altijd dansbaar. Zij zullen de avond ook afsluiten.

www.moonglowmusic.nl


foto’s bij Dante: Edwin Nieuwstraten – edwin-nieuwstraten-fotografie-ede.nl


Volg ons verder op:  Volg ons op Facebook: CultureelCafeDante  Volg ons op Twitter: @ccdante