Programma 2018-11-22

 Cultureel Café Dante

datum: 22 november
tijd: 20.00 – 23.00 u

locatie: Cultura (Atrium) , Molenstraat 45 Ede
toegang: gratis


programma

Otto Voci

muziek

De avond wordt geopend door A capella koor Otto Voci ( Italiaans voor acht stemmen). Ze zingen een gedeelte uit hun “winter- kerst”programma. Alles in Scandinavische sferen: liederen uit Noorwegen, Estland en Zweden. Sommige traditionele liederen,  andere bewerkingen van traditionele kerstliederen, door de jonge Noorse componist Ola Gjeilo. Het gehele programma brengen ze ten gehore op 22 december om 15.00 uur in de Oude Kerk hier in Ede.

www.ottovociede.nl


Muziek bij de Buren

cultuur

Zondagmiddag 9 december 2018 presenteert Ede wat het te bieden heeft aan opkomend en gearriveerd muzikaal talent tijdens Muziek bij de Buren 2018. Tessa Mekke van Astrant, centrum van popcultuur Ede, komt daar over vertellen.

www.muziekbijdeburen.nl/Ede

 


A MysterE

muziek

Tweede muziek act van de avond is A MysterE. Een geraffineerde, sterke en gedreven singer-songwriter en brengt zijn liedjes zelfverzekerd en met een bijzonder sympathieke uitstraling. De vaardige gitarist stopt originele akkoorden in zijn liedjes, Engelstalig werk met sterke teksten.
Zijn muziek doet wellicht denken aan muzikale helden als Elliott Smith, Nick Drake, Jeff Buckley, George Harrison, Nirvana en Paul Weller.

www.amystere.com


Gea Wester

gesproken woord

Het Gesproken Woord wordt deze maand ingevuld door Gea Wester.


PEK

kunst

Kunstenaars Marian Mijnhardt en Ine boeijen van PEK (Platform Edese Kunstenaars) komen vertellen over de najaarstentoonstelling die wordt gecombineerd met de jubileumviering van PEK, dat dit jaar 15 jaar bestaat.

www.pek-ede.nl


Kimmy June

muziek

Kimmy June is in 1994 geboren als Kim van der Gouw in Waalwijk. Op haar vierde ontdekte ze het eerste album van Ilse DeLange. Vanaf dat moment is haar liefde voor countrymuziek en het zingen en spelen van countrysongs een voldongen feit. Vanavond mag ze twee evenementen tegelijk afsluiten: het evenement Nashville Night van Cultura en vervolgens de avond van Cultureel Café Dante.

www.facebook.com/kimmyjune


foto’s bij Dante: Edwin Nieuwstraten – edwin-nieuwstraten-fotografie-ede.nl


Volg ons verder op:  Volg ons op Facebook: CultureelCafeDante  Volg ons op Twitter: @ccdante