Programma 2019-01-24

Cultureel Café Dante

datum: 24 januari 2019
tijd: 20.00 – 23.00 u

locatie: Cultura (Atrium) , Molenstraat 45 Ede
toegang: gratis


programma

Fenna Smilde

literatuur

Fenna Smilde (Femmka – Reflecties) uit Ede zal de avond openen. Zij schrijft al enkele jaren fabels; diepzinnige verhalen over dieren, die mensen een spiegel voorhouden. Bij Dante presenteert zij haar eerste boek waarin dertig verhalen zijn gebundeld. Fenna zal niet alleen een stukje voorlezen, maar wil ook graag interactie met het publiek. Naar aanleiding van dierenkarakters afgebeeld op posters, waaruit het men een keuze mag maken, vertelt zij het verhaal achter het betreffende karakter.


Johnny Fleet

muziek

Singer-songwriter Johnny Fleet is allang geen onbekende meer in de Nederlandse muziekwereld. Zijn muziek wordt wel vergeleken met de muziek van grootheden als Leonard Cohen en Tom Waits. Vanavond zal hij samen met JeeWee Donkers liedjes van zijn nieuwe album `The Wrong Shoes` ten gehore brengen.

www.facebook.com/originaljohnnyfleet/

 


Jantina Boelens

kunst

Een vast onderdeel in januari  is de winnaar van de jaarlijkse Amateurkunstexpositie, die afgelopen december weer in Huis Kernhem plaats vond. Dit keer is dat de uit Ede afkomstige Jantina Boelens, zij zal het winnende werk, getiteld `Kracht van de natuur` tonen en vertellen over de totstandkoming ervan.

www.jantinaboelens.nl


Teunis Bunt

gesproken woord

Het Gesproken Woord zal deze maand ingevuld worden door columnist Teunis Bunt.

www.teunisbunt.blogspot.com

 


Blueberry Blossom

muziek

Voor de Edese formatie Blueberry Blossom, onlangs nog te zien bij `Muziek bij de Buren`, bestaat er niks mooiers dan muziek maken. En dat is te zien; het enthousiasme spat ervan af en het beloofd dan ook weer een feestje te worden.

www.facebook.com/Blueberry-Blossom


foto’s bij Dante: Edwin Nieuwstraten – edwin-nieuwstraten-fotografie-ede.nl


Volg ons verder op:  Volg ons op Facebook: CultureelCafeDante  Volg ons op Twitter: @ccdante