Programma 2019-04-18

Cultureel Café Dante

datum: 18 april 2019
tijd: 20.00 – 23.00 u

locatie: Cultura (Atrium) , Molenstraat 45 Ede
toegang: gratis


programma

Ryso Jochemsen

muziek

De Bennekomse singer-songwriter Ryso Jochemsen opent de avond. Hij speelt de gitaar en zingt met veel charme en zijn eigen geluid de mooiste muziek van toen en nu.

www.youtube.com/RysoJochemsen


Daan Overeem

kunst

Hierna is het woord aan Daan Overeem. Hij wil graag de Stingerbol bij de Mauritskazerne kopen om er `iets unieks` mee te doen. Vooruitlopend daarop wil hij de bol huren voor een expositie van kunstenaarsplatform PEK. De expositie over 75 jaar vrijheid moet opengaan in het voorjaar van 2020.


Arjan Keene

gesproken woord

Het Gesproken Woord zal deze maand ingevuld worden door voormalig stadsdichter Arjan Keene.


Juffrouw Raadgever

literatuur

Na de pauze zal Juffrouw Raadgever voorlezen uit eigen werk. Zowel in haar columns voor de digitale site van Ede.nieuws en in haar nieuwste boekje `Uit het nest geklikt` deel 2, kijkt zij mee in het leven van alledag en heeft daar zo haar bedenkingen bij.


Jan Wouter Oostenrijk

muziek

Jan Wouter Oostenrijk reist met zijn quartertone guitar de hele wereld over en neemt ons vanavond mee in Arabische sferen. Oostenrijk studeerde in 1994 af aan het conservatorium in Amsterdam en de afgelopen decennia was hij grondlegger voor crossovers met Noordafrikaanse/Arabische muziek. Hij geniet internationale bekendheid en inmiddels is zijn vierde album verschenen. Samen met Shaza Hayek; vocals, Modar Salama; oriental percussions en Marco van den Akker; bas, speelt hij nummers van zijn nieuwe album `We are connected`. Zij zullen de avond ook afsluiten.


foto’s bij Dante: Edwin Nieuwstraten – edwin-nieuwstraten-fotografie-ede.nl


Volg ons verder op:  Volg ons op Facebook: CultureelCafeDante  Volg ons op Twitter: @ccdante