Programma 2019-05-23

 Cultureel Café Dante

datum: 23 mei 2019
tijd: 20.00 – 23.00 u

locatie: Cultura (Atrium) , Molenstraat 45 Ede
toegang: gratis


programma

Diederik Prakke

literatuur

Schrijver Diederik Prakke onderzoekt in zijn nieuwe boek Hoe heb ik lief? teder en compromisloos de volle diepte en breedte van intieme relaties. Diederik kijkt vanuit Tibetaanse boeddhisme, evolutie, biologie en psychologie naar monogamie en andere relatievormen en deelt doorleefde, persoonlijke ervaringen. Aan de hand van zijn boek brengt Diederik ons het een en ander bij op dit gebied.


Mood

muziek

Het akoestische duo MOOD met zangeres Mieke en gitarist Marty treden op bij Café Dante. Samen brengen ze mooie covers ten gehore, op hun eigen, bijzondere manier. Het repertoire bestaat uit fijne easy listening songs die je misschien wel herkent, maar dan nét even wat anders gespeeld op de MOOD-manier.

 


Jannet de Goede

kunst

Kröller-Müller Museum opent 1 juni de nieuwe tentoonstelling ‘Het begin van een nieuwe wereld. De ontwikkeling van de moderne sculptuur’. Het toont de ontwikkeling van de moderne sculptuur door de ogen van Bram Hammacher, directeur van 1948 tot 1963. Hammacher koos gelijk voor een nieuwe koers. Zo bracht hij een beeldencollectie samen en opende hij de beeldentuin in 1961. Jannet de Goede, hoofd presentatie bij het museum, komt naar Café Dante en vertelt over deze nieuwe tentoonstelling!


Erik Mackay

kunst

Eric Mackay, directeur van het Nederlands Tegelmuseum, vertelt donderdag over een nieuwe vaste expositie in zijn museum! Hiervoor kreeg hij zo’n zestig wandtegels en tableaus uit de verzameling van Helene Kröller-Müller langdurig te leen van het Kröller-Müller Museum. Een unieke samenwerking tussen een groot en klein museum!


 

Road to Ruin

muziek

Road to Ruin sluit de avond af met lekkere akoestische rockmuziek. Ze zijn al eerder geweest en ook bij Dante in de Kuil waren ze van de partij. Road to Ruin bestaat uit Sven Bouma; Zang/Gitaar, Martien Bosboom; Gitaar/Zang, Gezina Hooyer; Basgitaar en Wesley van Laar; Drums/Zang. Tijdens de live shows stelt de band alles in het werk om de kracht en dynamiek van de originele bands te reproduceren. Alle covers die zij tijdens hun optredens speelt krijgen de live behandeling die ze verdienen.


foto’s bij Dante: Edwin Nieuwstraten – edwin-nieuwstraten-fotografie-ede.nl


Volg ons verder op:  Volg ons op Facebook: CultureelCafeDante  Volg ons op Twitter: @ccdante