Programma 2020-01-23

Cultureel Café Dante

datum: 23 januari 2020
tijd: 20.00 – 23.00 u

locatie: Cultura (Atrium) , Molenstraat 45 Ede
toegang: gratis


programma

Liguster

muziek

De avond wordt muzikaal afgetrapt door Liguster. Helga Buitelaar en Johan van Drunen zijn geen onbekenden bij Dante. Met het duo Van Hemel en Hel hebben zij al vaker bij het Cultureel Café op het podium gestaan. Dit keer zijn dochters, Erin en Dane Blom ook van de partij. Op een zeer gevarieerd instrumentarium (gitaar, kofferset, ukelele, doedelzak, fluit, klarinet, ect) komen allerlei muzikale smaken aan bod. De meerstemmige, loepzuiver gezongen eigen teksten worden afgewisseld met folky covers, polderfado, country punk en kleinkunstliedjes. De teksten getuigen, zoals we van ze gewend zijn, van een liefde voor taal , hang naar historie en weemoed. De muzikale pareltjes worden lichtvoetig en humorvol toegelicht. Liguster zal deze avond twee keer optreden.


Lennert de Heer

poëzie

Hierna is het tijd voor poëzie, dichter/schrijver Lennert de Heer zal voordragen uit eigen werk

www.instagram.com/dhr_lennert/


26ste AmateruXpositie

kunst

De schreeuw om verzoening

In november is bij Dante al aandacht gevraagd voor de 26ste AmateurXpositie bij Huis Kernhem, waar voor het eerst een thema aan verbonden was, namelijk `75 jaar vrijheid` en inmiddels zijn de winnaars bekend! Zowel de winnaar van de juryprijs, Willem ten Brink met zijn werk `De schreeuw om verzoening` als de winnaar van de publieksprijs, Rob Huizinga  met zijn werk `To be free?` zullen aanwezig zijn om te vertellen over de totstandkoming van hun kunstwerk.


Singer Songwriter Festival

aankondiging

Xander van Zoelen komt aandacht vragen voor het singer-songwriterfestival dat 25 januari bij Poppodium Astrant plaats vindt.

www.cultura-ede.nl/theater/agenda/singer-songwriters-festival


Elvis van Erd en band

muziek

De avond wordt afgesloten door Elvis van Erd en band. Deze drie muzikanten spelen in verschillende formaties en hebben elkaar helemaal in de muziek gevonden. Elvis, gitaar en zang, Arie de Kruif Contra bas en Wilbert Freriks, drums, beloven er weer een spetterend optreden van te maken!


foto’s bij Dante: Edwin Nieuwstraten – edwin-nieuwstraten-fotografie-ede.nl


Volg ons verder op:  Volg ons op Facebook: CultureelCafeDante  Volg ons op Twitter: @ccdante