Programma 2020-02-27

datum: 27 februari 2020

inloop: vanaf 20:00 u
tijd: 20:15 – 22:45 u

locatie: Cultura (Atrium) , Molenstraat 45 Ede
toegang: gratis


programma

Queens Musical Theatre

muziek / theater

Queens Musical Theatre komt naar Café Dante met ’20 minutes on Broadway’. Deze queens zingen de mooiste en grappigste musical theatre songs van Broadway. In dit klassieke gevarieerde geheel komt hun jarenlange speel- en zangervaring helemaal tot zijn recht!

www.queensmusicaltheatre.nl https://www.youtube.com/watch?v=AGU-J3FIQ_4&feature=youtu.be

Geralda van Ginkel

kunst

VERDWENEN EDE – De kunstenares Geralda van Ginkel heeft tekeningen gemaakt van 4 verdwenen gebouwen in Ede met een oorlogsverleden. Al wandelend kun je nu ervaren hoe mooi Ede was voordat de bombardementen in de tweede wereldoorlog toesloegen. Bij Café Dante vertelt Geralda er meer over!

www.geralda.nl

Larissa Verhoeff

gesproken woord

Stadsdichter Larissa Verhoeff komt naar Café Dante op 27 februari en verblijdt ons met haar virtuose spreekkunst!

PEK Ede

kunst

Het Platform Edese Kunstenaars (PEK) houdt in het voorjaar van 2020 (van 6 maart tot 5 mei) een expositie in de Stingerbol op het voormalige kazerneterrein in Ede. Vanavond wordt door één van de kunstenaars het expositie meer toegelicht.

www.pek-ede.nl/opening-PEK-expositie-VRIJHEID

Bach en zijn Matthäus-Passion

muziek / aankondiging

De dirigenten van COV-Excelsior en Koorschool Midden-Gelderland, Gerben Budding en Albert Wissink, brengen van 10 februari tot 16 maart Bach in de Klas. Dat is een onderdeel van Muziek in de Klas (MIK) dat CULTURA verzorgt voor het basisonderwijs: een musicus komt op school in de klas en vertelt, musiceert en zingt van zijn of haar muziek.  

19 maart 2020 brengen beide koren in de Taborkerk Bachs Grote Passie, een muziektheater voor de jeugd, in de 18e eeuw met pruik en al, rondom Bach, zijn familie en zijn Matthäus-Passion.  En 3 april 2020 brengt de COV-Excelsior de Matthäus-Passion in de Oude Kerk.   Vanavond wordt hierover meer verteld en voorproefje gegeven.

Tamar Acoustic

muziek

De band van vanavond is Tamar Acoustic. Het gezicht van deze Edese loungeband is Tamara Schalkx. De band bestaat uit ervaren musici die dezelfde passie delen en graag met elkaar spelen in diverse samenstellingen. TamarAcoustic speelt covers in de muziekstijlen bossa nova, jazzy, latin, soul en pop. Maar ook danceclassics worden op een subtiele wijze gebracht. Samenstelling deze avond is: Tamara Schalkx – zang, Glenn van Battum – zang, Jeroen Prinsen – toetsen, Frans Manuputty – Bas en Jerry Loderus – drums.

www.facebook.com/TamarAcoustic


foto’s bij Dante: Edwin Nieuwstraten – edwin-nieuwstraten-fotografie-ede.nl


Volg ons verder op:  Volg ons op Facebook: CultureelCafeDante  Volg ons op Twitter: @ccdante