Programma 2020-09-24

 Cultureel Café Dante

datum: 24 september 2020
tijd: 20.20 – 23.00 u (inloop van af 20:00u)

locatie: Cultura (Atrium) , Molenstraat 45 Ede
toegang: gratis


programma

BARTH.

muziek

BARTH. is een muziek producer en componist uit Ede. Tijdens zijn studie aan het Conservatorium in Utrecht begon zijn liefde en fascinatie voor compositie te groeien en ontwikkelen.   De instrumentale neo-klassieke muziek die BARTH. maakt geeft je de mogelijkheid om je verhaal te vinden en eigen te maken. In zijn songs is rust fundamenteel. De muziek speelt met spanning en verwachtingen zonder te haasten en zijn kalm zonder het gevoel van traagheid. Deze stukken zonder woorden zijn puur, authentiek en delen de diepe kracht van muziek; om tot jezelf en tot rust te komen in een wereld die altijd aan is.


MOOD

muziek

Het akoestische duo MOOD met zangeres Mieke en gitarist Marty treden op bij Café Dante. Samen brengen ze mooie covers ten gehore, op hun eigen, bijzondere manier.

Het repertoire bestaat uit fijne easy listening songs die je misschien wel herkent, maar dan nét even wat anders gespeeld op de MOOD-manier.


Teunis Bunt

gesproken woord

De Dante-column wordt uitgedragen door de bekende spreker Teunis Bunt. Zijn onderwerpen haalt hij meestal uit de gebeurtenissen van alledag.


Salman Ezzammoury

kunst

In september, oktober en november heeft  de Edese beeldend kunstenaar en fotograaf Salman Ezzammoury midden in de natuur bij het Natuurcentrum Veluwe een openluchtexpositie.

Het leidmotief van de expositie ‘VRIJHEID: vieren, herdenken en doorgeven’ is het herdenken van 75 jaar bevrijding en een citaat van Mahatma Ghandi: “Vrijheid is niet de moeite waard als het niet de vrijheid geeft om te dwalen”. De expositie gaat over vrijheid in het algemeen, sporen van oorlog, onderdrukking van vrouwen, feminisme, homohaat, holocaust, en het overwinnen van vrijheid.

www.salmanezzammoury.com


Roadmap to Freedom

activiteit

Edgar van Asselt is ook te gast en vertelt ons meer over ‘Roadmap to Freedom – You’re in the Army now’, jazz concerten in Huis Kernhem. Roadmap to Freedom is een programma dat de historische gebeurtenissen van september ’44 t/m de zomer van ’45 vertaald in een actueel cultureel programma dat toegankelijk is voor een groot publiek. De concertserie ‘You’re in the army now’ brengt een hommage aan jazzhelden die hun loopbaan begonnen in de US Army. Met elke keer een bijzondere gastsolist uit de Nederlandse of internationale jazzscene.

www.roadmaptofreedom.nl/roadmap-to-freedom-events


foto’s bij Dante: Edwin Nieuwstraten – edwin-nieuwstraten-fotografie-ede.nl


Volg ons verder op:  Volg ons op Facebook: CultureelCafeDante  Volg ons op Twitter: @ccdante