Programma 2012-03-22

 

Programma
Cultureel Café Dante
toegang: gratis
donderdag 22 maart 2012
20.00 – 23.00 u
locatie: Cultura Ede
MOMO
theater
 

Het MOMO theater uit Ederveen speelt Bloem, dat gebaseerd is op een gedichtje uit de bundel: ‘Ik moet je wat vertellen’. Het is geschreven voor mensen met een verstandelijke beperking. Er spelen 3 acteurs in mee. Het is een bijzondere voorstelling die is samengesteld en wordt geregisseerd door Ron Goud.

www.momotheaterwerkplaats.nl

Laurens Collée
muziek

Laurens Collée is een Edese singer-songwriter. Hij schrijft liedjes en spaart instrumenten. Hij is sterk beïnvloed door de alternatieve, melancholische pop-rock. Sinds kort zingt en speelt hij een mix van eigen liedjes en covers. Hij begeleidt zichzelf op de akoestische gitaar en laat zijn liedjes horen zoals ze als schets geschreven zijn. Een mooi, intieme presentatie.

luister hier:  http://soundcloud.com/stemlong

Actuele activiteiten
informatie

Aandacht voor huidige en komende exposities, Edese culturele activiteiten en aanverwant nieuws.

Machiel Bos uit Ede. boswachter bij Natuurmonumenten, presenteert een gedichtenbundel met gedichten die speciaal geschreven zijn voor de mooie plekken in de natuur en het landschap van de Zuidwest Veluwe. Bekende en minder bekende dichters hebben aan het project meegedaan. Zo schreef de bekende dichteres Eva Gerlach een gedicht bij de schaapskooi op de Zuid Ginkel. Op zondag 22 april wordt een fietstocht georganiseerd rondom deze gedichtenbundel. De dichters zullen op ‘hun’ plek de gedichten voordragen. Eén van de dichters, Ed Bruinvis zal bij Dante zijn gedicht voordragen. In de pauze kunnen de bezoekers van Dante het boekje kopen in de ruimte van Artlease.

De Cultuurminuut waarbij een gast van Dante wordt uitgenodigd om in precies een minuut zijn of haar culturele activiteit of evenement aan te prijzen.

Column
actualiteit
De maandelijkse column, geïnspireerd door de dagelijkse dingen, wordt uitgesproken door Teunis Bunt. Op geheel eigen wijze weet hij persoonlijke en maatschappelijke zaken te combineren en de luisteraar een lach of een gefronste blik te ontlokken.

teunisbunt.blogspot.com

B2G huisband
muziek
De huisband B2G speelt tussendoor sfeervolle muziek uit hun pop-jazz repertoire.

 

 

 

Thieme Schipper
muziek  

Thieme Schipper uit Ede presenteert zijn eerste CD. Hij is actief als saxofonist/componist/arrangeur. Hij studeerde twee jaar op het conservatorium van Amsterdam: één jaar met Ferdinand Povel en Jasper Blom als zijn leraren voor saxofoon, en één jaar volgde hij de master voor compositie en arrangeren. Samen met zijn vrienden vatte hij het plan op om een CD op te nemen in de stijl van pop-jazz. De CD ‘Just a breath away’ is 9 maart jongstleden uitgekomen en wordt heel goed ontvangen. De meeste nummers zijn door Thieme zelf geschreven en gearrangeerd.

www.thiememusic.com

B2G huisband
muziek
Als afsluiting speelt B2G met in ieder geval één nummer met Jules van Slooten op mondharmonica en wellicht Thieme Schipper op saxofoon.
download hier de flyer (PDF)