Programma 2016-09-22

 Cultureel Café Dante

datum: 22 september 2016
tijd: 20.00 – 23.00 u

locatie: Cultura (Atrium) , Molenstraat 45 Ede
toegang: gratis programma

Elise Coebergh & Steven van Westrenen

muziek & poëzie

Singer-songwriter Elise Coebergh zal de avond openen. Samen met gitarist Steven van Westrenen zullen zij mooie zelfgeschreven nummers ten gehore brengen. Ook schrijft Elise gedichten en zal zij een aantal hiervan voordragen. Zij zullen deze avond twee keer optreden

www.elisecoebergh.nl


Josha Sietsma

proza

Josha Sietsma is leraar op een middelbare school in Amersfoort, werkzaam als teacher-fellow bij een museum in Amerika en studeerde filosofie.
cover_scoreboekHet Scoreboek kwam tot stand toen hij zijn liefde voor honkbal en geschiedenis combineerde. Toen de Canadese archieven ook nog eens een bijzondere foto opleverde was het Scoreboek geboren. Het Scoreboek is een ode aan honkbal, veteranen en aan zijn woonplaats Ede.
canadianfilmandphotounit.ca


Kunstfestival Ede

kunst

Het centrum van Ede zal in oktober in het teken staan van het Kunstfestival Ede, met als thema `Art & Food`. Een week lang zal men in en rond het centrum van Ede kunnen genieten van kunst in al zijn variaties. Deelnemende kunstenaars Nicole Bischoff en Gerard Veerling zullen alvast een voorproefje geven van wat we allemaal kunnen verwachten.
kunstfestival-ede
kunstfestival-ede.nl


At the Snow

muziek

At the Snow  is een project rond de Edese zanger Berry de Snoo. Samen met Yvonne  Lobbes en Ruben van der Kooij begint hij een muzikale zoektocht, die  zal leiden  tot interessante  ontmoetingen en samenwerkingen met vele muzikanten vanuit de hele wereld. Vanavond zullen zij bij Dante het resultaat van deze zoektocht laten horen. Zij zullen deze avond twee keer optreden.
www.atthesnow.com


Sjoerd de Boer

column

Het Gesproken woord ( voorheen Column van Teunis Bunt), zal  deze maand ingevuld worden door Sjoerd de Boer, docent Nederlands aan het Christelijk Lyceum Veenendaal. Naast zijn beroepsmatige interesse  voor romans, poëzie en literatuur ( in 2015 verscheen zijn boek `De Hitlermythes`), is hij een groot liefhebber van Jazzmuziek.


Marcel Verbrugge

cultuurmoment

Naast zijn inzet als docent bij verschillende instituten voor Beeldende Kunst heeft Marcel Verbrugge zich ontwikkeld tot een professionele kunstenaar met een duidelijke eigen beeldtaal.
Zijn betrokkenheid met Ede uit zich o.a. in het organiseren van exposities met en voor collega’s. In november is er weer een expositie in Huis Kernhem. Bij Dante zal Marcel tijdens het cultuurmoment inzicht geven in zijn inspiratiebronnen. www.marcelverbrugge.nl/


foto’s bij Dante: Edwin Nieuwstraten – edwin-nieuwstraten-fotografie-ede.nl


Volg ons verder op:  Volg ons op Facebook: CultureelCafeDante  Volg ons op Twitter: @ccdante