Programma 2017-03-23

 Cultureel Café Dante

datum: 23 maart 2017
tijd: 20.00 – 23.00 u

locatie: Cultura (Atrium) , Molenstraat 45 Ede
toegang: gratis


programma

Rose-Ile

muziek

Te beginnen met een optreden van Rose-ile uit Arnhem. Zangeres Toetie Rijnaard heeft in de loop der jaren een breed repertoire met Spaanstalige, Franse, Duitse en Jiddische liederen opgebouwd. Zij wordt begeleid door Gérard Baldeo, gitaar, Theo Worm, klarinet en gitaar en Nico Hoogland, accordeon. De klankkleur van dit trio past perfect bij de warme stem van Rijnaard. Later op de avond zullen zij nog een keer te horen zijn.

www.rose-ile.webnode.nl


Arjan van Bruggen

fotografie

Hierna is het woord aan de Edese fotograaf Arjan van Bruggen. Hij komt vertellen over de fotoveiling die 18 april in Cultura gehouden wordt. Meer dan 50 bekende Nederlandse fotografen zullen ieder 3 foto`s ter beschikking stellen ten bate van het goede doel. Er zullen alvast wat foto`s getoond worden, zodat men een indruk kan krijgen van wat er die avond allemaal te verwachten valt.

www.arjanvanbruggen.nl


Ruben Hofma

literatuur

Ruben Hofma is dichter, boekhandelaar bij Boek en Buro Ede, medewerker en poëzierecensent van literair tijdschrift Liter en poëzierecensent voor het Friesch Dagblad. Hij won de Afstudeerprijs Villamedia 2016 met zijn scriptie ‘Poëtische journalistiek. Hoe gedichten de journalistiek verrijken.’ en van avond vertelt hij wat meer daarover. Hij zal ook wat voorbeelden laten zien.


Arjen Keene

gesproken woord

Het Gesproken Woord zal deze maand ingevuld worden door voormalige stadsdichter Arjan Keene.

www.arjankeene.blogspot.nl


Blue Moray

muziek

Dat blues niet alleen bij de oudere generatie leeft, bewijst Blue Moray. Deze jonge honden uit Ede mengen de Blues onder andere met funk, stevige rock en een vleugje zoete soul. Zij zijn eveneens te zien op 2 april bij de Sunday Blues in Ede.  Blue Moray bestaat uit; Sjoerd Wiersma, vocals, Daan Brink, guitar, Jasper Vonk, drums en Dik van Oeveren, bass guitar. Zij zullen de avond ook afsluiten met hun opzwepende muziek, waarbij het moeilijk zal zijn om stil te blijven zitten.

www.bluemoray.nl


foto’s bij Dante: Edwin Nieuwstraten – edwin-nieuwstraten-fotografie-ede.nl


Volg ons verder op:  Volg ons op Facebook: CultureelCafeDante  Volg ons op Twitter: @ccdante