Programma 2017-11-23

 Cultureel Café Dante

datum: 23 november 2017
tijd: 20.00 – 23.00 u

locatie: Cultura (Atrium) , Molenstraat 45 Ede
toegang: gratis


 programma

Otto Voci

muziek

Het dubbelkwartet Otto Voci (wat acht stemmen betekent) opent de avond.  Zij zingen zowel acapella, als stukken met piano of orgelbegeleiding. Hun repertoire bestaat zowel uit oude als hedendaagse koormuziek. Deze avond zingen zij acapella korte wereldlijke liederen uit de 15de tot 19de eeuw, met daarin thema`s van alle tijden over liefde, verlangen, jaloezie en zelfs de dood.

www.ottovociede.nl


Jip Hinten

kunst

Hierna is het woord aan Jip Hinten.  Als conservator in opleiding bij het Kröller-Müller is zij mede verantwoordelijk voor de tentoonstelling over de bijzondere relatie tussen Helene Kröller-Müller en de Nederlandse kunstenaar Bart van der Leck. Zij zal bij Dante door middel van film en fotomateriaal een beeld schetsen van Bart van der Lecks ontwikkeling van figuratieve naar abstract ogende schilderijen.


Xander van Soelen

presentatie

Xander van Soelen van Poppodium Ede vraagt aandacht voor alweer de 2de editie van `Muziek bij de Buren`  op 10 december aanstaande. Na een succesvolle 1ste editie zullen er dit jaar maar liefst 126 optredens in 42 Edese huiskamers plaatsvinden!

www.muziekbijdeburen.nl


Gea Wester

gesproken woord

De maandelijkse column wordt verzorgd door Gea Wester.


Arjan van Bruggen

kunst

Fotograaf Arjan van Bruggen komt vertellen over zijn bijzondere tentoonstelling ` Nieuwe Familie` (gebaseerd op het verhaal van Sanne Vogel), die van 11 december 2017 t/m 6 januari 2018 in de galerie van Cultura te zien zal zijn. De expositie vertoont een tiental portretten van koppels, bestaande uit vluchtelingen/statushouders en hun Edese maatjes.

www.arjanvanbruggen.nl


Bluezy

muziek

Wederom muziek, nu van de 6-persoons formatie Bluezy. Het repertoire van Bluezy kan het best omschreven worden als `puur en eerlijk`, wat betekent dat de aanstekelijke zang wordt begeleid door akoestische instrumenten. Eigen nummers, maar ook klassiekers en standaards, gegoten in een `Bluezy jasje`. Zij zullen de avond ook afsluiten.

www.bluezy.info


foto’s bij Dante: Edwin Nieuwstraten – edwin-nieuwstraten-fotografie-ede.nl


Volg ons verder op:  Volg ons op Facebook: CultureelCafeDante  Volg ons op Twitter: @ccdante