Programma 2012-06-24 Dante de Kuil in Cultura

Programma
zondag 24 juni 2012
14.00 – 18.00 u
Open: 13.30 u
Toegang: gratis
” Dante in de Kuil”
wegens slecht weer verplaatst naar:
Cultura, Telefoonweg 45 Ede
Molenstraat 45, Ede
zondag’s gratis parkeren Kuiperplein
Welkom
Verwelkoming bij de ingang met uitnodigende accordeon-muziek van Willem Freriks.
Opening
Een bijzondere opening van de 5e Dante in de Kuil met de muze Dante.
Jalafusi Big Band
muziek

 

De 15 koppige Big Band met zangers Mariona Sinia o.l.v. Martien de Kam speelt heerlijke jazz.

www.jalafusibigband.nl

 

 

website Mariona Sinia

 

 

Larissa Verhoeff
poëzie

Larissa Verhoeff, één van de drie finalisten van de stadsdichterverkiezing Ede 2012, draagt een gedicht voor.
Balletschool Annelies Marijs
ballet
 

 

De dansen die de leerlingen van de Balletschool Annelies Marijs brengen hebben “Nieuws op ♪ maat” als thema. Nieuws is een vanzelfsprekend onderdeel van ons leven. Nieuws is zo gewoon. Nieuws moet, we zijn verslaafd aan ………. nieuws.
Bij het horen van muziek komen onwillekeurig beelden, ook die van het nieuws. Maak bij deze muziek en beelden (vaak flarden) vloeiend ritmische bewegingen en de dans ontstaat.

Deels onder begeleiding van Sarah Meijering op zang en JeeWee Donkers op gitaar. Sarah is een jong vocaal talent uit Ede, ze won onder andere al de talentenjacht The Young Voice of Arnhem. JeeWee Donkers uit Ede heeft een zeer eigen stijl van solo-begeleiding, geïnspireerd door o.a. Joe Pass, Pat Metheny.

Bij “Dante in Cultura” worden 5 dansen uitgevoerd:

1.     Perfect circle
2.     Moderne danssolo
3.     Closer to you
4.     Lied begeleid door gitaar
5.     Art news

www.balletschoolanneliesmarijs.nl

Harry Oonk
poëzie
Harry Oonk, één van de drie finalisten van de stadsdichterverkiezing Ede 2012, draagt een gedicht voor.

http://www.harryoonk.nl/Gedichtjes.htm

The Missing Sticks
muziek
Slagwerkgroep The Missing Sticks, bestaande uit Christiaan, Koen, Bas en Sven, zullen voor een staaltje slagwerk zorgen tijdens De Culturele Picknick.De groep bestaat al 5 jaar en treden vaak op in Ede en omgeving. Optredens kenmerken zich door grote onderlinge diversiteit in de shows. Ook deze keer zullen The Missing Sticks weer verrassen!

www.themissingsticks.com

Arjan Keene
poëzie


Arjan Keene (1963) stond in de top-100 van de Turing nationale gedichtenwedstrijd van 2009, 2010 en 2011. Hij heeft o.a. gepubliceerd in De Revisor (proza), Poëziepuntgl, op De Contrabas, en levert regelmatig bijdragen aan de light-verse-site ‘Het Vrije Vers’. De eerste stadsdichter van Ede draagt een gedicht voor.
 

http://arjankeene.blogspot.nl

Blazing Harrows
muziek
Een jonge band die naast covers ook eigen werk speelt.
 

Caracola met Jessica Koomen
 

 

 

 Swingende afsluiting met Latin Jazz band, met als gastmuzikant zangeres Jessica Koomen.

Caracola is een septet van gedreven muzikanten. Ze werken samen met verschillende zangeressen.
Onder de naam Caracola sinds 2000 actief bezig met Latin-Jazz, een smeuïge mix van jazz, afro-cubaans en brazil. Ze spelen nummers van o.a. Gillespie, Santamaria, Samuels, D’Rivera, Bauza, Levine, Tjader, Donato en Jobim. Het repertoire bevat  latinjazz, salsa, chacha, sonmontuno, samba, nummers met latin en swing en jazzy ballads. Kortom; aanstekelijke muziek, vrolijk, apart, dansbaar en jazzy.

www.caracola.nl

Jessica Koomen

De muziek van Jessica Koomen valt te omschrijven als akoestische, intieme jazz, vermengd met hedendaagse elektronische invloeden. Hierdoor ontstaat een moderne blend van akoestische jazz met hedendaagse invloeden en een hippe uitstraling.

Live combineert Jessica haar liefde voor jazz, soul en improvisatie, wat resulteert in een brede, levendige, muzikale beleving die jong en oud aanspreekt.
In maart 2009 brengt ze de live dvd ‘I Wish You Love’ uit: een liveconcert dat in de Herman Krebbers Theaterzaal in Ede werd opgenomen. Dit is ook het moment dat ze voor het eerst haar eigen stukken ten gehore brengt.
Momenteel verzorgt Jessica iedere eerste zondag van de maand Sunday Jazzcafe in Het oude Politiebureau. Iedere maand nodigt zij jazzmuzikanten uit. Daarnaast is ze regelmatig gastvocaliste bij diverse bands en treedt ze her en der op met haar muzikanten.

www.jessicakoomen.nl

Overige activiteitenSpel- en Sportuitleen is aanwezig met spelletjes e.d. voor kinderen.

http://www.spel-sportuitleen-ede.nl/

Karin van de Pas
Keramiek 

Karin van der Pas is keramist. In Gouda deed zij aan de SBB haar 4-jarige keramische opleiding.
Karin woonde 10 jaar in Afrika. Vooral uit die tijd stamt haar inspiratie voor de porseleinen sieraden van de laatste jaren. De eeuwige beweging van de natuur heeft haar altijd geboeid. Geheimzinnig gekleurde aardlagen, bruisende rivieren en vele andere levendige stroombeelden in zand, in stenen, in de lucht…
De sieraden zijn gemaakt van ingekleurde laagjes porseleinklei. Ze zijn zeer hoog gebakken en vaak ook geglazuurd. Elk sieraad is uniek, er is er niet één hetzelfde. Door Karin met passie en plezier gemaakt. 

Zie ook   www.kerakarin.markita.nl

Trudi Windau
Hoedenontwerpster
Trudi ontwerpt en maakt hoeden en andere hoofddeksels. Haar ontwerpen onderscheiden zich door een speelse vormgeving en het gebruik van een grote variëteit aan materialen.
Hoewel Trudi nog maar vijf jaar actief is als ontwerpster heeft zij al een vaste plek verworven binnen de hoedenwereld. In 2009 werd zij met haar ontwerp “Off the Hook” eerste in een internationale hoedenwedstrijd. In 2011 won zij met haar hoed “Frostwork de derde prijs van de Nederlandse Hoedenvereniging. Haar huidige collectie is geïnspireerd door de onderwaterwereld, dimsums, en etnische kunst en is veelvuldig te zien bij modeshows. Naast het ontwikkelen van een eigen collectie ontwerpt Trudi ook In opdracht hoeden voor speciale gelegenheden. 

www.windaucreations.nl

Truus Berendts
workshop 

Truus Berendts verzorgt een workshop ‘Vogelverschrikker maken’.
Kinderen maar ook volwassenen kunnen een vogelverschrikker van hooi maken. We gaan wikkelen met hooi en ijzerdraad. Als de pop gevormd is, wordt deze aangekleed met groen en takjes. 

De mensenverschrikker. Dit is eigenlijk een grapje om in je tuin te zetten. Het fantasiebeest wordt geschilderd en aangekleed met mos en groen. Zet het in een hoekje in de tuin en iedere voorbijganger zal zich afvragen wat dat nu toch wel voor een beest is.

Ria van der Linden
zeefdruk
 

Ria van der Linden (Werkendam, 1961) studeerde Monumentale Vormgeving aan de Kunstacademie Kampen (1981-’86). Vervolgens werd zij eigenaar van ZEEBRA zeefdruk kleine metrages. Met deze kleinschalige drukkerij voert zij opdrachten uit voor ontwerpers van mode, interieur, projecten, kunst en reclame. Daarnaast maakt Ria van der Linden eigen ontwerpen, die veelal zijn geënt op de plantenwereld of op vrije vormen welke een aangenaam grafisch beeld opleveren. Met haar handbedrukte stoffen vervaardigt Van der Linden diverse woonaccessoires zoals gordijnstoffen, wandpanelen, kussens, lopertjes, tafelkleden, flexiel-potten en flessen-omhulsels. En sinds dit voorjaar ook vlaggen en wimpels. Met deze producten heeft de edese kunstenares inmiddels een unieke collectie opgebouwd die onder de naam ZEEBRA handbedrukt te zien en te koop is op diverse locaties en natuurlijk in de ZEEBRA-toonkamer aan de Waterloweg.

www.zeebra-zeefdruk.nl.

Krejeer
creatieve workshops
Creatief Centrum “Krejeer” en Textielstudio “Attestiek. presenteren op Dante in de kuil eigen werk waaronder: batik werkstukken, tassen, schilderijen etc. Ook bieden wij een creatieve workshop voor jong en oud waar ter plekke voor kan worden ingeschreven. www.krejeer.com
Catering
De catering is dit jaar biologisch en streekgeoriënteerd.
Paula’s Catering & Kookworkshops met verrassende hartige & zoete lekkernijen. 

Maak bij Indah je eigen sushirol, dimsum of loempia

(H)eerlijke eco sapjes uit de streek.

Algemene informatie

 

Zondag’s gratis parkeren op Kuiperplein

 

Artlease is geopend.

Belangrijke informatie Vanwege gebruik van Cultura is het helaas niet meer de bedoeling dat bezoekers hun eigen picknickmand meebrengen.
Sponsors & Partners Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door:
gemeente Ede
stichting Openluchttheater Ede
– Ede Muziek
Communicatie
Via de nieuwsbrief (schrijf u hierin), Facebook ccdante Ede en Twitter @ccdante houden we u op de hoogte van nieuws over programmering.
.. ..