Programma 2016-03-24

 Cultureel Café Dante

datum: 24 maart 2016
tijd: 20.00 – 23.00 u

locatie: Cultura (Atrium) , Molenstraat 45 Ede
toegang: gratis


 programma

Bigband Veenendaal

muziek

De avond zal geopend worden door Big Band Veenendaal, bestaande uit zeventien muzikanten die elkaar gevonden hebben in een gezamenlijke passie voor jazz en musiceren. Zowel de swing van de beroemde jaren dertig als invloeden van bebop, funk, soul, latin en dance zullen zij bij  Dante ten gehore brengen, kortom een optreden om niet te missen.

www.bigbandveenendaal.nl


Milan Art

schilder

Milan Noordhoek is een 20 jaar jonge kunstenaar, geboren te Ede, die zich vooral laat inspireren door momentopnames uit het alledaagse leven waarbij de verbeelding en snelheid centraal staan. Het betreft over het algemeen groot en kleurrijk werk, geinspireerd door kunstenaars als Herman Brood en Hein van Houten. Zijn stijl heeft echter een eigen dynamiek en humor en is zowel verhalend en vrolijk van karakter.

www.facebook.com/milan.art.kunst


Eline Verkuijl

muziek

Wederom muziek, ditmaal van Eline Verkuijl, een jonge pianiste opgegroeid in Bennekom en eerstejaars studente aan het Utrechts Conservatorium. Zij zal deze avond drie korte stukken spelen, o.a. van Tchaikovsky, Beethoven en Tres Divertimentos van Montsalvatge.


Groove on the Roof

muziek

Groove On The Roof is een tienkoppige formatie, die mede dankzij een stevige blazerssectie voor een spetterend optreden zal zorgen. Hun repertoire bestaat vooral uit soul en aanverwante muzieksoorten. Naast bekende klassiekers van Otis Redding, Aretha Franklin en James Brown, zal de band ook eigentijds werk brengen. Kortom een show vol soul, funk en disco waarbij een strakke ritmesectie er voor zorgt dat geen mens stil kan blijven zitten. Zij zullen deze avond twee keer optreden.

www.grooveontheroof.nl


Teunis Bunt

column

Columnist Teunis Bunt zal wederom zijn scherpe visie geven op de actualiteit


Jan en Alide Bouwsema

kunst

Het kunstenaarsechtpaar Jan en Alide Bouwsema uit Lunteren exposeren momenteel in Huis Kernhem met o.a. portretten van bekende Edenaren. Bijzonder is dat zij samen aan elk portret gewerkt hebben. Zij zullen hierover bij Dante vertellen.

www.bouwsema-roelofs.nl


foto’s bij Dante: Edwin Nieuwstraten – edwin-nieuwstraten-fotografie-ede.nl


Volg ons verder op:  Volg ons op Facebook: CultureelCafeDante  Volg ons op Twitter: @ccdante