Programma 2012-05-24

Programma
Cultureel Café Dante
toegang: gratis
donderdag 24 mei 2012
20.00 – 23.00 u
locatie: Cultura Ede
Helen van Ettikhoven
kunst & cultuur
Helen van Ettikhoven uit Ede werkt als gids op het Park de Hoge Veluwe. Zij is gespecialiseerd in rondleidingen op het Jachthuis St. Hubertus dat Anton en Helene Kröller-Müller in 1916 op Edes grondgebied lieten bouwen naar een ontwerp van de architect Berlage. Zij zal de vele facetten van het materiaalgebruik, de kunst, de bijzondere gasten en het idealistische echtpaar Kröller-Müller onder de loupe nemen. Een interessante geschiedenis waar Helen van Ettikhoven op een boeiende manier over zal vertellen. Een geschiedenis die iedere Edenenaar zou moeten kennen.

http://www.hogeveluwe.nl

Gan Sun
muziek

De Chinese pianiste Gan Sun is op jonge leeftijd al met pianospelen begonnen. Toen zij 15 jaar oud begon ze met haar studie aan het conservatorium in China. Na de succesvolle afronding kwam zij in 2008 naar Nederland om verder te studeren aan het ArtEZ conservatorium in Arnhem waar zij nu in het laatste jaar van haar Bachelor opleiding zit. Zij heeft momenteel les bij Frank Peters.
Gan houdt van de muziek van Bach tot Bartók. De sfeervol piano suite van Béla Bartók en de dramatische fantasie stukken van Robert Schumann en het pianokwintet van Mozart voerde zij recent uit op koffieconcerten. De piano daagt haar uit om de volle breedte van het repertoire te onderzoeken, zowel kamermuziek, solostukken en liederen. Zij volgde masterclasses bij Willem Brons, Fred Oldenburg en Michail Markov. Zij heeft in China al veel ervaring opgedaan met lesgeven, nu geeft ze les in Arnhem en Ede, zowel aan kinderen als volwassenen. Bij Dante speelt ze stukken van Robert Schumann en Béla Bartók.
Column
actualiteit
De maandelijkse column, geïnspireerd door de dagelijkse dingen, wordt uitgesproken door Teunis Bunt. Op geheel eigen wijze weet hij persoonlijke en maatschappelijke zaken te combineren en de luisteraar een lach of een gefronste blik te ontlokken.

teunisbunt.blogspot.com

B2G huisband
muziek
De huisband B2G speelt, meestal met gastmuzikanten,  sfeervolle muziek uit hun pop-jazz repertoire.
Basisbezetting: Alex Boschhoven op bas en zang, Bob Glasmacher op gitaar en zang en Ed Glasmacher op drums en zang.
Actuele activiteiten
informatie
 

Naast aandacht voor huidige en komende exposities, Edese culturele activiteiten en aanverwant nieuws is weer een Cultuurminuut. Hierbij zal een gast van Dante worden uitgenodigd om in precies een minuut zijn of haar culturele activiteit of evenement aan te prijzen.
Transmission
muziek
 

De band Transmission bestaan uit 4 enthousiaste mannen en één vrouw. In 2008 vonden zij elkaar nadat een ieder al ervaring had opgedaan in andere bandjes. Na aanvankelijk alleen covers gespeeld te hebben, werd in 2010 besloten ons alleen nog maar te richten op het maken en spelen van eigen werk.
De muziek van Transmission bestaat uit een mix van diverse stijlen. Voor een deel zijn het lekker in het gehoor liggende popliedjes met soepele melodielijnen, meerstemmige zang en een up-tempo beat. Maar er zitten ook wat steviger popsongs bij waar de gitaren meer prominent de sound bepalen. Tekstueel zijn het allemaal kleine verhaaltjes (Engels en Nederlandse teksten) over actuele onderwerpen, over het “leven” en over relaties. In dit jaar wordt er gewerkt aan een demo-cd om een groter publiek te bereiken. Bezetting: Ruud Strien: zang en gitaar, Daniël Wouters: gitaar en achtergrond zang, Ton van den Berg: basgitaar, Koos den Oudsten: drums en Geerlande Homburg: alt saxofoon, percussie en achtergrondzang.
B2G huisband
muziek
Als afsluiting speelt B2G met in ieder geval één nummer met Jules van Slooten op mondharmonica en misschien wel weer muzikanten van deze avond.

Via de nieuwsbrief (schrijf u hier in), Facebook ccdante Ede en Twitter @ccdante houden we u automatisch op de hoogte.