Programma 2012-04-26

Programma
Cultureel Café Dante
toegang: gratis
donderdag 26 april 2012
20.00 – 23.00 u
locatie: Cultura Ede
Jan Mostert
beeldende kunst
Jan Mostert kunst- en siersmid uit Lunteren komt in zijn smidstenue en zal vertellen over zijn bijzondere opdrachten. Onlangs werd een kunstwerk van hem onthuld bij de ingang van het Openluchtmuseum in Arnhem. Samen met zes andere smeden werkte hij aan deze prachtige opdracht. Een videopresentatie ondersteunt zijn verhaal.

www.mostertsmederij.nl

Martijn van Essen
muziek
Martijn van Essen uit Voorthuizen is zanger, componist en tekstschrijver. Verhalende liedjes met veel sfeer en karakter zal deze jonge muzikant uit laten horen. Martijn speelde de afgelopen jaren al op diverse radiostations, evenementen en theaters. Hij zong ook in een televisieprogramma van Jan Jaap van der Wal. Artiesten waarmee Martijn vergeleken wordt zijn o.a. Stef Bos, Blof en Spinvis.

www.martijnvanessen.nl

Column
actualiteit

De maandelijkse column, geïnspireerd door de dagelijkse dingen, wordt uitgesproken door Teunis Bunt. Op geheel eigen wijze weet hij persoonlijke en maatschappelijke zaken te combineren en de luisteraar een lach of een gefronste blik te ontlokken.

teunisbunt.blogspot.com

B2G huisband
muziek
De huisband B2G speelt, meestal met gastmuzikanten,  sfeervolle muziek uit hun pop-jazz repertoire.
Basisbezetting: Alex Boschhoven op bas en zang, Bob Glasmacher op gitaar en zang en Ed Glasmacher op drums en zang.
Actuele activiteiten
informatie
 

Arjan Keene is op de bijzondere en spannende verkiezingsavond 18 april jl. verkozen tot de eerste stadsdichter van Ede.

De aanstelling zal voor een periode van drie jaar zijn. Op diverse momenten zullen gedichten van zijn hand in de krant worden geplaatst en voorgedragen bij speciale gelegenheden.
Arjan zal bij Dante o.a. zijn winnende gedicht voordragen.

http://arjankeene.blogspot.com

 

Naast aandacht voor huidige en komende exposities, Edese culturele activiteiten en aanverwant nieuws is weer een Cultuurminuut. Hierbij zal een gast van Dante worden uitgenodigd om in precies een minuut zijn of haar culturele activiteit of evenement aan te prijzen.

At The Snow
muziek 

At The Snow is een project rond de Edese singer/songwriter Berry de Snoo – in een vroeger leven frontman van de poprock bandjes Swirl en Collid. Live is het een geweldige band om mee te maken, een 10 koppige band met muzikanten die allemaal ruime ervaring hebben. At The Snow noemt hun stijl het alternatieve Americana vergelijkbaar met bands als Sufjan Stevens, Arcade Fire, Local Natives.

In maart 2012 is een album uitgebracht waarbij ongeveer 35 Nederlandse en Amerikaanse muzikanten aan mee hebben gewerkt.

www.atthesnow.com

B2G huisband
muziek
Als afsluiting speelt B2G met in ieder geval één nummer met Jules van Slooten op mondharmonica en misschien wel weer muzikanten van deze avond.

Via de nieuwsbrief (schrijf u hier in), Facebook ccdante Ede en Twitter @ccdante houden we u automatisch op de hoogte.