Programma 2016-10-27

 Cultureel Café Dante

datum: 27 oktober 2016
tijd: 20.00 – 23.00 u

locatie: Cultura (Atrium) , Molenstraat 45 Ede
toegang: gratis


 programma

Otto Voci

muziek

Otto Voci (Italiaans voor acht stemmen) is drie jaar geleden opgericht door een aantal leden van het Edese koor Vocalise. Hun repertoire bestaat uit klassiek ensemble muziek van de middeleeuwen tot heden. Bij Dante zullen zij 7 stukken ten gehore brengen.


Maarten Hindriks

kunst

Architect/kunstenaar Maarten Hindriks zal komen vertellen over het project LOS, een expositie met meerdere kunstenaars in Huis Kernhem van 5 t/m 27 november.

 


Edes Orkest

muziek

Het Edes Orkest is een symfonisch blaasorkest. Hun muziek kan je het best omschrijven als licht klassieke muziek met soms een uitstapje naar lichte muziek, film- of musical bewerkingen.

www.hetedesorkest.nl


Rosmarie Blaauboer

monoloog

Bijzondere gast is actrice Rosmarie Blaauboer. Op 11 november zal zij in Huis Kernhem de monoloog Colometa opvoeren. Na het succesvolle  Emily Dickinson is dit de tweede monoloog die zij op locatie speelt. Colometa is het levensverhaal van Nathalia, tegen de achtergrond van de Spaanse burgeroorlog. Blaauboer zal ons meenemen naar de sfeer van vroeger tijden en met haar natuurlijke en ingetogen spel, waarmee zij haar personage Nathalia karakter geeft, weet zij precies de juiste toon te raken om het publiek tot het einde te boeien.

www.rosmarie.nl


Larissa Verhoeff

gesproken woord

Het Gesproken Woord zal deze maand ingevuld worden door auteur/columniste Larissa Verhoeff.


Francisca Wegdam

cultuurmoment

In het cultuurmoment zal de Edese Francisca Wegdam te gast zijn. Na vele omzwervingen over de wereld zal zij bij Dante over haar verblijf in een piramide in Bosnië vertellen.  


Catch 22

muziek

De avond zal afgesloten worden met muziek van Catch-22. De vijf muziekanten komen  uit Wageningen en omgeving en  zijn allen actief in verschillende Jazzbands. Catch-22 bestaande uit Christian Kampichler (sopraan sax, alt sax), Peter Schipper (gitaar), Eric de Zeeuw (piano), Koen Boschman (bas) en Paul van Asseldonk (drums), is een project om vooral eigen composities te kunnen spelen. Zij zullen een mix van verschillende moderne Jazzstijlen met elementen van Bebob tot Fusion laten horen.


foto’s bij Dante: Edwin Nieuwstraten – edwin-nieuwstraten-fotografie-ede.nl


Volg ons verder op:  Volg ons op Facebook: CultureelCafeDante  Volg ons op Twitter: @ccdante