Programma 2011-04-28


Programma
28 april 2011

Cultureel Café Dante
locatie: Cultura Ede
Stadsarcheoloog
bodemvondsten Ede-Zuid
In Ede-Zuid is tijdens de herstructurering een archeologisch onderoek uitgevoerd.
Gedurende enkele maanden is onderzoek gedaan naar bodemschatten.
In de ijzertijd is er op deze locatie een nederzetting geweest waarvan er op andere plaatsen vondsten zijn gedaan zoals woningplattegronden, vuurkuilen en waterputten.Op deze avond wordt alvast een voorproefje gegeven van de uitkomsten. 


gemeente Ede – Archeologie

El Sueño
theater
El Sueño is een enthousiaste theatergroep met jongeren uit Ede.
De groep heeft een droom: creatieve projecten als  vast onderdeel worden in een tweetal familiehuizen van de organisatie WereldOuders in Mexico.
Regisseuse Nellie Markus is WereldOuder van Antonio Adan en Andrés Pablo Victoria. Zij wonen in een van de familiehuizen van NPH in Mexico. Ze was na haar eerste bezoek in Mexico erg onder de indruk. In 2009 heeft ze met de kinderen en medewerkers daar ‘Romeo en Julia’ op de planken gezet.
De theatergroep wil  creatieve projecten zoals ‘Romeo en Julia’ een vast onderdeel laten zijn binnen het opleidingsprogramma van NPH. Creatieve projecten bieden een kans om onaangename ervaringen te verwerken met behulp van drama,dans, beelden en muziek.El Sueño op Youtube
Roos Blufpand
singer/songwriter
Roos is een jonge singer/songwriter die vanachter de piano haar eigen theatrale popsongs zingt over de beweeglijkheid van alles om ons heen en in onszelf.
De 18-jarige Roos Blufpand kan niet stilzitten. ,,’Beweging’ is het basiswoord voor mijn muziek. De wereld, je gevoelens en mensen bewegen. En ikzelf eigenlijk ook continu”.
Blufpand zit in het eerste jaar van haar studie aan ArtEZ hogeschool voor de kunsten in Enschede. ,,Ik zit op de popacademie, met als hoofdvak singer-songwriter. De docenten willen dat ik pop schrijf, maar ik heb een theatrale achtergrond. Dat hoor je in mijn liedjes terug.
website Roos Blufpand
Actuele kunstactiviteiten

toelichting van actuele activiteiten t.a.v. kunst en cultuur in Ede en omgeving
Column
actualiteit
Column over actuele maatschappelijke items.
The Rainpoets
muziek
The Rain Poets nieuwe stijl. Zanger/percussionist Ries de Wit samen met gitarist/toetsenist Hans van Binsbergen.
The Rain Poets spelen intieme, melancholieke, soms experimentele, gitaar georienteerde songs: ingekleurd met ingredienten als percussie, viool, piano/orgel, backing vocals, samples, mandoline of banjo.website The Rainpoets
Profile
huisorkest
gast: Jules van Slooten

Het huisorkest van Cultureel Café Dante is Profile.
Een professionele band die een breed spectrum van de muziek ten gehore brengt: pop, blues, jazz, etc.
Profile is op verschillende momenten in het programma te beluisteren.
Ze begeleiden tevens op natuurlijke wijze de top-muzikanten die te gast zijn bij Dante.