Programma 2016-04-28

 Cultureel Café Dante

datum: 28 april 2016
tijd: 20.00 – 23.00 u

locatie: Cultura (Atrium) , Molenstraat 45 Ede
toegang: gratis


 programma

Limelight Ladies

muziek

De avond zal geopend worden door de Limelight Ladies. Bestaande uit drie zangeressen, Caia Mangelsdorf, Miriam de Vroome en Lilian van den Berg, die elkaar gevonden hebben in hun liefde voor meerstemmige zang. Het daaruit voortgekomen repertoire bestrijkt het brede gebied van de muziekstroming die als “Americana” wordt geduid. Muziek recht uit het hart met veel aandacht voor vocale harmonieën. Denk aan Crosby, Stills, Nash en Young, The Eagles en vele anderen.

http://limelightladies.nl


Imove

dans

Dansstudio Imove is een dansschool in Ede met veel verschillende dansdiciplines, zoals Breakdance, Hiphop, Jazz en Modern. Vanavond zullen twee  van hun demoteams, die regelmatig aan wedstrijden meedoen en al meerdere prijzen hebben gewonnen, een demonstratie  geven van onder andere Hiphop en Moderne dans.

 

www.dancestudio-imove.nl


Die Zauberflöte

opera

Ter ere van het 80-jarig bestaan en de heropening van het Edese Openluchttheater (OLT) zal daar op 4 en 5 juni de beroemde opera Die Zauberflöte  van Mozart opgevoerd worden. Men is er in geslaagd deze opera met een unieke, bijna volledige Edese cast op de planken te zetten, zowel wat het koor als de solisten betreft. Bij Dante zal Klaas Wolfis, één van de initiatiefnemers, aanwezig zijn en zijn verhaal doen.

www.opera-ede.nl


Vrienden van Straks

muziek

De band Vrienden van Straks spelen deze avond twee sets. De vier vrienden begonnen in 1997 onder de naam “Oud Zeer” en kenden elkaar nog van vroeger. Hun repertoire bestaat uit eigen composities, variërend van rustige ballads tot vrolijke meezingers. Soms poëtisch en gevoelig, dan weer gewoon om te lachen, maar altijd in het Nederlands. Joep van der Meer en Wim van Bruxvoort hanteren gitaar, bas en mandoline, Fred Smaling speelt daarnaast ook op de accordeon. Slagwerker Berend-Jan de Nooy slaat meestal op de cajon. En zingen? Dat kunnen ze allemaal.

www.oudzeer.nl


Teunis Bunt

column

Natuurlijk zal deze avond ook columnist Teunis Bunt van de partij zijn, die wederom met zijn scherpe waarneming een beeld zal schetsen van de toestand in de wereld.

 

 

http://teunisbunt.blogspot.nl


Henny van Daalen en Mieke Scholten

beeldende kunst

In Huis Kernhem exposeren van 23 april t/m 8 mei twee kunstenaressen. Henny van Daalen ( schilderijen) en Mieke Scholten ( keramische beelden) werkten al vaker samen en voelen zich als `gelijke zielen`. Voor deze expositie hebben zij gekozen voor het thema `reisgenoten`, omdat zij zich beide reisgenoten voelen op hun creatieve  tocht.  Bij Dante zullen zij deze creatieve reis nader toelichten.

http://huiskernhem.nl

www.hennyvandaalen.nl

www.keramieke-scholten.nl


Bert de Zeeuw

cultuurmoment

Een bijzondere gast in het programmaonderdeel het cultuurmoment, namelijk de van oorsprong Edese kapper Bert de Zeeuw. Bert reist zowel voor zijn werk als privé de hele wereld over en vooral de architectuur van verschillende steden  vormt een grote inspiratiebron voor zijn shows en haarcreaties. Ook beeldende kunst speelt een grote rol in zijn leven. Vanavond zal hij hierover met behulp van film-en fotomateriaal een boeiende presentatie  geven.

 

www.coiffure.nl/blog-bert-de-zeeuw


foto’s bij Dante: Edwin Nieuwstraten – edwin-nieuwstraten-fotografie-ede.nl


Volg ons verder op:

  Facebook: CultureelCafeDante

  Twitter: @ccdante