Programma 2013-07-07 Dante in de kuil

 

Op zondag 7 juli 2013 organiseert Dante voor de zesde keer een culturele picnick op zondagmiddag. Het is een bonte verzameling van vooral muzikale uitingen op het gras van het Openluchttheater aan de Burgemeester Bootlaan.

 

 

 

 

Clown Raco
                                                                                                                                            

De clown Raco zal speciaal de kinderen verwelkomen en de volwassenen vermaken met haar persoonlijke onderonsjes.

B2G huisband
                                                                                                                           

Aansluitend zal de Huisband van Dante; B2G met hun muziek de bezoekers opwarmen met een aantal aanstekelijke nummers.

Keetje en Ko

Nederlandstalige muziek in de breedste zin van net woord: van levensliederen tot gevoelige ballades en van meezingers uit de oude doos tot actuele cabareteske liederen.

Cheeses of Mexico
                                                                                                                                    

Hierna is de beurt aan Cheeses of Mexico; heerlijke popmuziek van een vierkoppige band uit Ede. Zij spelen diverse muziekstijlen. Afgelopen winterseizoen traden zij op bij Dante en brachten de bezoekers in beroering met hun prachtige muziek.
www.cheesesofmexico.nl

Arjan Keene

Natuurlijk kan ook de Edese stadsdichter Arjan Keene niet ontbreken. Op belangrijke momenten zorgde Arjan Keene bij Dante altijd voor een passend gedicht. Ook bij Dante in de Kuil zal hij ongetwijfeld weer een indrukwekkende proeve van taalvaardigheid laten horen.
http://arjankeene.blogspot.nl

Rogier Pelgrim
                                                                                                                                                   

Rogier Pelgrim zal bij veel muziekliefhebbers bekend zijn als finalist van het televisieprogramma  De Beste Singer Songwriter van Nederland en in 2012 won hij de Grote Prijs van Nederland in de categorie Singer songwriter. Maar deze liedjesschrijver is al sinds 2009 hard aan het werk en deed sindsdien ruim 250 optredens in huiskamers, theaters, clubs en op festivals. Begin 2012 bracht hij in eigen beheer zijn EP Our Dear Lady of the Plains uit die met lovende recensies werd ontvangen. Rogier Pelgrim schrijft eerlijke en oprechte liedjes over liefde, lijden, relaties, geloof en andere overpeinzingen uit zijn dagelijkse leven. Hij is een geboren performer die zijn liedjes brengt met overgave en overtuiging. Zijn gitaar, zijn opvallende stemgeluid en zijn persoonlijke teksten komen samen in gevoelige, melancholieke en pakkende popliedjes.
http://rogierpelgrim.nl

Maria Nataniel Salsa workshop
                                                                                                                 

Het volgende programma-onderdeel is een Salsa workshop. Maria Nataniel, afkomstig uit Suriname, heeft sinds 2009 een salsaschool in Ede en Veenendaal waar ze samen met haar danspartner lessen verzorgt.  Bij Dante in de Kuil zal zij met de uitdagende Salsamuziek het Edese publiek de basispassen van de Salsa bijbrengen. Bijzonder handig, aangezien de uitsmijter van de middag in handen is van de zevenkoppige Musica Latina band Caperune.
www.smsenzo.com 

Caperune Musica Latino

De band Caperune (kort voor CAnada, PERU en NEderland) is ontstaan in Wageningen, maar de roots van de zeven  bandleden liggen verspreid over de wereld. Sinds hun ontstaan in 2010 hebben ze tientallen optredens gehad. Ze maken een swingende mix van latin en salsa zoals ze dat bij de Buena Vista Social Club doen. Heerlijke muziek als afsluiting van een zonnige zondagmiddag in het Openlucht Theater in Ede.
www.youtube.com/user/Caperune
https://soundcloud.com/caperune 

 

Kramen met kunstenaars                                                                                                             

Evenals vorige jaren zijn er ook nu weer verkoopkramen voor meerdere kunstenaars, zoals;

Annuska Jaspers, een veelzijdige kunstenares!
Maakt vele opdrachten in de meest uiteenlopende technieken door het hele land, en begint daarbij uiteindelijk in 2009 haar eigen atelier in Bennekom ‘Create Wise’. Daar geeft ze een groot gedeelte van de week teken- en schilderlessen aan volwassenen en kinderen.
www.createwise.nl

Ans van der Zweep maakt etsen. Het etsen is al een uitdaging op zich. Lege zinkplaten en na dagen soms weken, de ets. Het blijft een avontuur. Elke ets leert haar weer iets van de techniek en zolang die onuitputtelijk is zij dat ook.
http://ans-art.nl 

Hester Glasbergen maakt beelden van steen, brons en chamotteklei. Daarbij geeft ze beeldhouw- en boetseerles, workshops aan bedrijven, families, vriendengroepen en kinderen in haar atelier in Ede. Beeldhouwen met steen en het maken van beelden van brons is haar grootste passie. Een ruwe steen biedt haar al iets: een structuur en een kleur.
www.atelierhesterglasbergen.nl

Jan Mostert
Kunst- en siersmid Jan Mostert uit Lunteren zal een boeiende presentatie houden over zijn werk als smid. Vroeger had de smid meestal zijn werkplaats in het centrum van het dorp en was hij vaak het middelpunt in de gemeenschap. Tegenwoordig zijn smederijen meestal buiten de bebouwde kom gesitueerd. Dat is de reden waarom het vak van smid veel minder door mensen wordt beleefd. Jan Mostert bracht het weer volledig tot leven. In 2012 was Jan bij Dante om te vertellen over zijn kunstwerk dat hij maakte in opdracht van het Openluchtmuseum in Arnhem.
www.mostertsmederij.nl

Benjamin Koops
Beeldend kunstenaar Benjamin Koops uit Ede zal live tijdens Dante in de Kuil aan het werk zijn.
www.benjaminkoops.com 

Puur-e verzorgt de duurzame catering bij Dante in de Kuil. Puur-e zal met zijn verrassende hartige en zoete lekkernijen de picknick tot een feest maken en verzorgt de koffie/thee, wijnen, bier en sapjes uit de streek.
www.puur-e.nl

De  bezoekers van Dante kunnen ook een picknickmand mee nemen naar het grasveld en heerlijk genieten van alles wat geboden wordt.

Gratis toegankelijk en vrij in- en uitlopen.
Dante in de Kuil is een feest voor jong en oud en gratis toegankelijk. De ingang van het Openluchttheater is aan de noordzijde; Burgemeester Bootlaan. Op het veld is een grote tent van Sport- en Speluitleen met spelletjes voor kinderen.

De gezelligste culturele picknick van Nederland

Volg de laatste ontwikkelingen via: