Programma 2012-11-22

Programma
Cultureel Café Dante
toegang: gratis
donderdag 22 november 2012
20.00 – 23.00 u locatie:
Cultura Ede
Nico Schuurman
boek
 
 
Nico Schuurman uit Ede vertelt over zijn stripboek met een verhaal over de Tweede Wereldoorlog. Hij maakte zijn boek vanuit de verhalen die zijn vader hem vertelde. Het verhaal dat zich in Ede afspeelt, ging zo voor hem leven dat hij op het idee kwam om dat verhaal vorm te geven met zijn grote hobby; het striptekenen. Schuurmans heeft zijn leven lang getekend; het striptekenen heeft hij zichzelf aangeleerd. Hij zal het boek ‘Grebbelinie 1940, bloedspoor’ toelichten met beelden.
Keetje & Ko
muziek  
Manon Haffmans en Kees de Groot treden op als het duo Keetje & Ko. Manon zingt en Kees begeleidt op piano. Zij spelen Nederlandstalige muziek in de breedste zin van het woord. Van chanson tot smartlap en van kinderliedjes tot cabaret. Ook vertalen zij zelf liedjes van verschillende buitenlandse artiesten als Leonard Cohen  en Otis Redding. In de de afgelopen periode hebben zij zich meer gericht op het wat serieuzer repertoire uit de kleinkunst, van artiesten als Maarten van Roozendaal, Bram Vermeulen, Herman van Veen en Jules de Corte.
Column
actualiteit
De maandelijkse column, geïnspireerd door de dagelijkse dingen, wordt uitgesproken door Teunis Bunt. Op geheel eigen wijze weet hij persoonlijke en maatschappelijke zaken te combineren en de luisteraar een lach of een gefronste blik te ontlokken.
teunisbunt.blogspot.com
Huisband B2G
muziek  
De huisband speelt in de pauze een prettige mix van pop, blues, jazz en soul.
De bezoekers kunnen tevens in de ruimte van Artlease nader kennis maken met de striptekenaar Nico schuurmans, die zijn boek signeert en verkoopt.
Kunstfestival
beeldende kunst
 
Aandacht voor het Edese kunstfestival. Eén van de kunstenaars zal zijn werk presenteren en tekst en uitleg geven over zijn interpretatie van het thema ‘Metamorfose’.
Actuele activiteiten informatie Naast aandacht voor huidige en komende exposities, Edese culturele activiteiten en aanverwant nieuws is weer een Cultuurminuut. Hierbij zal een gast van Dante worden uitgenodigd om in precies een minuut zijn of haar culturele activiteit of evenement aan te prijzen.
Cheeses of Mexico muziek   Als laatste muziekonderdeel treedt de vierkoppige band Cheeses of Mexico op.  Muziek van eigen bodem met een vleugje Mexico. De folk en furore van deze vier mannen laat je niet meer los. Kortom: in your face country met een rauw randje.
B2G huisband
muziek
Als afsluiting speelt de huisband met Jules van Slooten op mondharmonica.
Via de nieuwsbrief (schrijf u hier in), Facebook ccdante Ede en Twitter @ccdante houden we u automatisch op de hoogte.