Programma 2015-10-22

 Cultureel Café Dante

datum: 22 oktober 2015
tijd: 20.00 – 23.00 u

locatie: Cultura (Atrium) , Molenstraat 45 Ede
toegang: gratis


 programma

Si Jòlie

muziek

Si Jolie bestaat uit drie vrouwen; Jorieke Kroon; zang, piano, viool en accordeon, Esther Boertien; zang en gitaar en Lilian van de Berg; zang en gitaar. Hun muziek is afwisselend, melancholisch, uitgelaten en opzwepend. Zij schrijven hun eigen nummers in verschillende talen. Hun optreden bij Dante zal een feest van klank en kleur zijn.

www.facebook.com/ViveJolie


Salman Ezzammoury

beeldende kunst

Salman Ezzammoury is inmiddels een bekende Edese kunstenaar. Hij schildert en fotografeert. Salmans werken zijn spannend en inventief. Hij probeert voortdurend zijn gevoelsbeleving tot uitdrukking te brengen. Hij zal bij Dante het werk van zijn nieuwe tentoonstelling in samenwerking met stadsdichter Harry Oonk laten zien en vertellen over zijn inspiratie.
www.salmanezzammoury.com
www.harryoonk.nl


Teunis Bunt

column

Teunis BuntColumnist Teunis Bunt zal met zijn scherpe waarneming weer een beeld schetsen van de toestand in de wereld.                                                                                                                         

http://teunisbunt.blogspot.nl

 

 


Iris de Koomen

muziek

Bijzondere gast is de operazangeres en sopraan Iris de Koomen. Zij gaat naar alle verwachting de rol van de Koningin van de Nacht vertolken in de opera Die Zauberflöte, die volgend jaar juni volgens plan zal worden opgevoerd in het Openluchttheater. Zij zingt daarnaast veel in oratoria en geeft optredens met haar ensembles Oude Muziek. Bij Dante zal zij een aantal prachtige aria’s laten horen.


TEDxEde

event

TEDxEde008TEDxEde presenteert op 28 oktober een evenement op wereldniveau in de Reehorst. Naar een Amerikaans model geven sprekers die dag in het Engels de speech van hun leven over een idee. De ruim 500 gasten zullen van de ene in de andere verbazing vallen. De speeches worden met de video opgenomen en wereldwijd bekeken. Een zeer inspirerend evenement waar Matthijs Hazeleger en Tessa Weber van TEDxEde bij Dante boeiend over zullen vertellen en korte filmpjes van zullen laten zien. Een Edese gebeurtenis van wereldformaat.

www.tedxede.com


Maarten Hindriks

cultuurmoment

In het programma-onderdeel het Cultuurmoment is Maarten Hindriks te gast. Hij is architect in Lunteren en zal vertellen over een bijzondere buitenlandse reis met een bijzondere cultuurbeleving die hij vorig jaar onderging.

 


http://hindriksarchitecten.nl


Ramschackle

muziek

Ramshackle is een vierkoppige band die onder de naam Gesnede Koek al eerder met succes optrad bij Dante. Dit jaar speelden zij op Woetstok Wageningen bij de Shocking Blue tribute. De band bestaat uit Fanny, zang, Evert, gitaar en zang, Niek, bass, Sander, drums en zang. De band speelt een mix van rock, soul-funk. Ramsshackle is in het programma twee keer te horen.

www.ramshackle.nl


foto’s bij Dante: Edwin Nieuwstraten – edwin-nieuwstraten-fotografie-ede.nl


Volg ons verder op:  Volg ons op Facebook: CultureelCafeDante  Volg ons op Twitter: @ccdante