Programma 2015-04-23

 Cultureel Café Dante

datum: 23 april 2015
tijd: 20.00 – 23.00 u

locatie: Cultura (Atrium) , Molenstraat 45 Ede
toegang: gratis


Jalafusi Big Band

muziek

De Jalafusi Big Band bestaat uit 18 enthousiaste muzikanten die sinds september 2014 onder bezielende leiding staan van de nieuwe dirigent Maurice Ditmer. Het gaat geweldig met dit sterke ensemble dat een breed repertoire met jazzstandards, latin-, funk-, blues- en popnummers op het programma heeft staan. De bigband gaat bij Dante donderdag twee keer optreden. Een feestje gaat het zeker worden.

www.jalafusibigband.nl


Ben Manusama

beeldende kunst | expositie Maluku Di Sini

Beeldend kunstenaar Ben Manusama uit Ede komt vertellen over de expositie ‘Maluku Di Sini’. Deze tentoonstelling met werk van zeven Molukse kunstenaars is afgelopen zaterdag in Cultura is geopend. Ben Manusama laat zijn portretten met trotse vrouwen zien. Zijn werk gaat over schilderen en identiteit. In de pauze kunnen de gasten van Dante de expositie bekijken.

www.cultura-ede.nl/exposities


Blockconsort Ede

muziek

Het tweede muzikale onderdeel is van het Blockconsort Ede. Een blokfluitorkest met een lange geschiedenis. Onder leiding van dirigent Eric Fennis wordt prachtige muziek uit de 17e en 18e eeuw, maar ook hedendaagse klassieke muziek ten gehore gebracht. Alle soorten en maten blokfluiten worden bespeeld in wisselende bezetting.

http://www.cultura-ede.nl/cursussen/item/61-blockconsort


Teunis Bunt

column

Teunis BuntDe Dante-column wordt uitgedragen Teunis Bunt. Zijn onderwerpen worden meestal uit de gebeurtenissen van alledag gehaald. 

http://teunisbunt.blogspot.nl

 


Josha Sietsma & Saskia de Wit

cultuurmoment

In het programma-onderdeel het Cultuurmoment vertelt Josha Sietsma over een Poëzieproject waar hij kort geleden aan deelnam en wat hem bijzonder geraakt heeft. Op jonge leeftijd woonde Josha in Brazilië. In de Portugese taal zal hij bij Dante zijn gedicht voordragen. Saskia de Wit, beeldend kunstenares, vertaalde dit gedicht in het Nederlands. Zij zal háár versie ook voordragen.

www.saskiadewit.com


Christian Weij

smaakcultuur

Christian Weij is fermentatie specialist, fooddesigner en landschapskok. Hij geeft regelmatig kookworkshops. Christian heeft veel succes met zijn Pop-up restaurant Puur-e. Hij besteedt veel tijd aan fermentatietechnieken. In mei 2015 komt zijn kookboek “Verrot lekker’ uit. Bij Dante zal hij vertellen over zijn succesvolle bedrijf en de gasten één van zijn lekkernijen presenteren.

http://puur-e.nl

 


Harry Oonk & Arjan Keene

poëzie

Op 15 april 2015 is voor de tweede keer een Edese stadsdichter gekozen, Harry Oonk. Hij zal bij Dante zijn openbaar debuut maken.

Tegelijk nemen we afscheid van Arjan Keene die de afgelopen 3 jaar vanuit zijn stadsdichtersrol regelmatig bij Dante heeft voorgedragen.

 

www.harryoonk.nl

http://arjankeene.blogspot.nl


Harry & Friends

muziek

De Molukse muziekformatie Harry & Friends sluit de Dante avond af met traditionele Molukse liederen.
De groep bestaat uit: Yopi Tapilaha op zang/gitaar, Eli Pesulima op bas, Minggus Latul, zang en Harry Loppies, zang/gitaar.

 Volg ons verder op:

 Volg ons op Facebook: CultureelCafeDante
 Volg ons op Twitter: @ccdante