Programma 2014-10-23

 Cultureel Café Dante

datum: 23 oktober 2014
tijd: 20.00 – 23.00 u

locatie: Cultura (Atrium) , Molenstraat 45 Ede
toegang: gratis


Ruben Schaap

muziek

Ruben Schaap schreef deze zomer zijn eerste plaat en heeft deze tevens al opgenomen. De EP genaamd Autumn in Purple komt eind november uit. Door onder andere invloeden van John Mayer en Ryan Adams is zijn muziekstijl nu zoals het is.

https://www.facebook.com/rubenschaapmusic

 

 

 


Alma Devries

cultuurmoment

Onlangs werd de Cultuurprijs 2014 van de gemeente Ede uitgereikt aan de Edese architect Theo Verburg. Deze prijs bestond uit een beeld van Alma DeVries, beeldend kunstenares. Zij is te gast bij Dante voor  ‘het Cultuurmoment’. Daarin zal zij uit de doeken doen dat het zien van een schilderij op een expositie voor haar een scharniermoment werd.

http://almadevries.nl


PEK

beeldende kunst

In de galerie van Cultura is op dit moment de expositie ‘Parels van PEK’ van het Platform Edese Kunstenaars te zien. Tien kunstenaars zijn vertegenwoordigd op deze interessante tentoonstelling. Maarten Hindriks, één van de exposanten, zal een inleiding houden over de geëxposeerde werken en het publiek uitnodigen om in de pauze een kijkje te nemen. Daar zijn dan een aantal kunstenaars aanwezig.

www.pek-ede.nl

 


..And Then Some

muziek

The Bluesband: ” … And Then Some” is vers van de pers. De band is pas enkele weken geleden geformeerd! Het repertoire bestaat uit herkenbare stukken en eigen werk. De stijl zweeft ergens tussen de blues en ballad met hier en daar een zijweggetje naar andere invloeden. Kortom verrassend. Het optreden van “… And Then Some” bij CC Dante is het eerste optreden met publiek. De band bestaat uit Jacco Doornenbal (zang en gitaar), Rob Zorbag (gitaar), Hans Slotboom (bas) en Cees Spelt. (drums)

https://www.facebook.com/andthensometheband

 


Teunis Bunt

column

Teunis BuntDe Dante-column wordt uitgedragen Teunis Bunt. Zijn onderwerpen worden meestal uit de gebeurtenissen van alledag gehaald. 

http://teunisbunt.blogspot.nl

 


Marina van Paassen

smaakcultuur

In het onderdeel Smaakcultuur is Marina van Paassen te gast. Marina heeft een huiskamerrestaurant waarbij ze enkele malen per jaar gasten uitnodigt die eerst samen wandelen en daarna met elkaar lekker eten in huiselijke sfeer. Marina heeft onlangs met vier andere kookliefhebbers het kookboek ‘Smaken verschillen’ samengesteld. 25 mensen die in Ede wonen maar in een ander land zijn geboren, vertellen in dat boek over eten en de rol van de maaltijd in hun land van herkomst. Én zij gaven een authentiek recept. Voor de gasten van Dante presenteert Marina het boek én één van de heerlijke hapjes die worden beschreven in dat boek.

http://www.marinapassievoorkoken.nl/


D-late

muziek

Duo D-late bestaat uit Dennis en Sandra Hoogkamer. Dennis speelt gitaar en bluesharp en ondersteunt Sandra vocaal bij haar zangnummers. Zij brengen veel bekende nummers waaraan hun eigen muzikale draai geven. Het repertoire; country, ballads, rock&roll, blues en evergreens.

https://www.facebook.com/duo.dlate


Volg ons verder op:

 Volg ons op Facebook: CultureelCafeDante
 Volg ons op Twitter: @ccdante