Programma 2014-04-24

 Cultureel Café Dante

datum: 24 april 2014
tijd: 20.00 – 23.00 u

locatie: Cultura (Atrium) , Molenstraat 45 Ede
toegang: gratis


Saskia de Wit

beeldende kunst

Saskia de Wit
Saskia de Wit uit Ede is beeldend kunstenaar; zij exposeerde onlangs in Cultura. Zij heeft een tijdlang in Spanje gewoond en gewerkt. Het mediterrane landschap is haar inspiratiebron en dat is zichtbaar in haar felle kleurgebruik. Een favoriet onderwerp is voor haar de ‘intermenselijke actie’. Haar schilderijen laten zich karakteriseren door felle kleuren, fotografische uitsnijdingen en collage-achtige composities. Bij Dante zal zij haar werk laten zien en vertellen over haar drijfveren.

www.saskiadewit.com


Cees Jansen

Music in the brain

Cees Jansen
Dr. Cees Jansen, neuroloog in het Gelderse Vallei ziekenhuis, zal een presentatie houden over het onderwerp “Music in the brain”. Aan de hand van met name klassieke muziekfragmenten neemt dr. Jansen de bezoekers van Dante mee op reis door het brein. Het gehoororgaan tot en met de diepste emotionele beleving komen aan de orde. Het is een zoektocht naar de oorzaak van emoties bij het horen van muziek. Het binnenkomen van muziek wordt centraal in de hersenen verwerkt en gekoppeld aan herinneringen, emoties en stemmingen. Het is muziek dat het hele brein activeert en enorme invloed kan hebben op het gedrag van mensen. De bezoekers van Dante gaan een feest der herkenning meemaken.


B2G

huisband

B2G unplugged
In de pauze speelt de huisband B2G een akoestische set.


kunst en cultuur in de regio

actualiteiten

In de rubriek ‘Actualiteiten’ wordt aandacht geschonken aan tentoonstellingen en andere culturele agenda’s in de gemeente Ede.
In de Cultuurminuut krijgt een gast de gelegenheid om gedurende één minuut aandacht te vragen voor een evenement of activiteit. Iedere keer een verrassing.


Meryl and a bit of Yellow

muziek

Meryl and a bit of Yellow
Meryl & a Bit of Yellow maakt kleine liedjes die groot voelen. Hoe dat voelt? Je kan weer even een dagdromend kind zijn, die onderuitgezakt zit op zijn favoriete stoel. Even niets, de rest komt later wel.
Johnny Cash gemixt met het friszoete van Regina Spektor. Goed roeren en je hebt de smaak van Meryl & a Bit of Yellow te pakken. Ze tovert ieder podium om tot haar eigen huiskamer.
Achter Meryl & a Bit of Yellow gaat songschrijfster Merel van der Wielen (1991) schuil, een “nuchtere krullenbol uit Doesburg die lacht om eigen grapjes die alleen zij echt begrijpt”, zoals ze zichzelf omschrijft. Gewapend met haar aanstekelijke lach, akoestische gitaar en een handvol liedjes wil ze reizen, om zo haar muziek bij mensen thuis af te leveren.

merylandabitofyellow.nl


B2G

huisband

De huisband B2G speelt ter afsluiting in bandsetting een heerlijke mix van pop, blues en jazz, waarbij enkele nummers met gastmuzikant Jules van Slooten.