Programma 2015-09-24

 Cultureel Café Dante

datum: 24 september 2015
tijd: 20.00 – 23.00 u

locatie: Cultura (Atrium) , Molenstraat 45 Ede
toegang: gratis


 programma

Jessica en Rhodé van Leeuwen

muziek

poezie in alle talen het voordragen-0445-2Jessica en Rhodé van Leeuwen uit Lunteren vertegenwoordigen bij Dante de klassieke muziek met harp en zang. Jessica en Rhodé volgen lessen bij harpiste Saskia van Hattem aan muziekcentrum Cultura in Ede. Rhodé is tevens sopraan en volgt haar lessen bij zangpedagoog Ali Hendriksen. Zij leveren regelmatig hun muzikale bijdragen aan diverse gelegenheden. Als duo namen zij deel aan masterclasses van Lavinia Meijer, Robbert Muuse en Micha van Weers. Voor het publiek bij Dante spelen en zingen zij een aantal nummers van bekende componisten.


Vincent van Gogh excursie

beeldende kunst

20150513_023_HV_Natuurgids_Vi_resize“Het Park in het teken van Vincent”, is een excursie die tot eind september in het Park de Hoge Veluwe wordt georganiseerd. In 2016 krijgt komt deze excursie opnieuw in het rooster. Gids Kees Kuiphof van het Park zal bij Dante een presentatie met beelden houden over een achttal plekken in het Park waar grote schilderijlijsten staan opgesteld. Bij iedere lijst is een afbeelding van een schilderij van Vincent van Gogh gekozen waar een bijzonder verhaal bij hoort in relatie tot Helene Kröller-Müller en tevens in relatie tot het landschap.
www.hogeveluwe.nl


Teunis Bunt

column

Teunis BuntDe Dante-column wordt uitgedragen Teunis Bunt. Zijn onderwerpen worden meestal uit de gebeurtenissen van alledag gehaald. 

http://teunisbunt.blogspot.nl

 

 


Vocalise

Vocalise2015Het koor Vocalise telt ongeveer 30 leden en staat onder leiding van Gerrit Maas. Het koor heeft een groot en gevarieerd repertoire met muziek uit alle tijdsperioden van de Middeleeuwen tot heden. Een groot deel van het koor is aanwezig bij Dante en zal het publiek laten genieten van hun grote artistieke kwaliteiten.

www.vocalise.nl


Klaas Wolfis

cultuurmoment

Klaas Wolfis in OLTCultuurmoment met Klaas Wolfis In het programma-onderdeel het Cultuurmoment is Klaas Wolfis te gast. Hij is initiatiefnemer van het project van de opera Die Zauberflöte, die volgens plan in 2015 zal worden opgevoerd in het Openluchttheater. Klaas Wolfis is tevens voorzitter van de gelijknamige stichting. Hij zal bij Dante vertellen over de bijzondere cultuurbeleving die hij dit jaar onderging.


Blue Moray

muziek

fotografie-E.Nieuwstraten-voor-CcDante-3214

Blue Moray is een frisse band ontstaan uit een passie voor blues, een passie voor steady grooves en snelle licks, een passie voor verhalen die alleen door middel van een strakke gitaarsolo verteld kunnen worden. Bij Dante spelen zij zowel akoestisch als versterkt. Het brede repertoire is opgebouwd uit stevige shuffles en zwoele balads met nummers van zeer bekende internationale artiesten.

www.bluemoray.nl


foto’s: Edwin Nieuwstraten – edwin-nieuwstraten-fotografie-ede.nl


Volg ons verder op:  Volg ons op Facebook: CultureelCafeDante  Volg ons op Twitter: @ccdante