Programma 2015-02-26

 Cultureel Café Dante

datum: 26 februari 2015
tijd: 20.00 – 23.00 u

locatie: Cultura (Atrium) , Molenstraat 45 Ede
toegang: gratis


Canela

muziek

De opening van deze februari-avond wordt gedaan door Canela.
Canela maakt muziek uit Latijns Amerika. Ze proberen zwoel te spelen, de warmte voelend, en dat de muziek de dorst lest die het leven heet. Ze spelen ritmes als saya, huayno, cumbia, taquirari luister maar op youtube naar voor Nederland onbekende muzikale schatten. Bij Dante speelt Canela met uit Wageningen: Teresa Garcia Altamirano (zang), Nico Mentink, (gitaar), Marcos Angelini (ritme) en Kees Jansen (bas) en uit Ede: Alejandro Flores (gitaar, zang).


Simon van de Pol

Vereniging Oud Ede

                                                                                                              Simon van de Pol komt als voorzitter van de Vereniging Oud Ede vertellen over het boek over de geschiedenis en de ontwikkeling van Ede tot heden. Het boek kreeg de titel: Geen Dorp, Geen STAD, maar…. Ede!. Het boek bestaat uit vijf hoofdstukken. Elk hoofdstuk is geschreven door een andere auteur.

 www.verenigingoudede.nl


Marije Eleveld

cultuurmoment

Marije Eleveld, wethouder in de gemeente Ede, is te gast in het programma-onderdeel ‘het Cultuurmoment’. Zij zal vertellen over een groot en bekend muziekwerk dat haar in het verleden op een bijzondere manier geraakt heeft. De muziek zal zij bij Dante laten horen aan de bezoekers.


Teunis Bunt

column

Teunis BuntDe Dante-column wordt uitgedragen Teunis Bunt. Zijn onderwerpen worden meestal uit de gebeurtenissen van alledag gehaald. 

http://teunisbunt.blogspot.nl

 


Abby

muziek

Abby is een vijfkoppige band die stevige muziek laat horen. Geïnspireerd door de natuur en meegenomen in blues komen liedjes tot leven samen met zangeres Anne Budé en de vier mannen van de band. Songs die geruststellen wanneer het nodig is, maar ook zoeken naar avontuur en uitersten. Abby is: uitdagend, mysterieus en speels. Anne Budé (zangeres), Kevin Krusemark (gitaar), Marten Berger (toetsen), Joshua van de Spreng (bas) & Lars Gommers (drums).
Abby speelt 2 sets bij Dante en sluit de avond muzikaal af.

www.abbymusic.nl 


aankondigingen


In de maand maart worden een Poëzie-evenement en een boekpresentatie georganiseerd in Cultura. De organisatoren van beide evenementen zijn te gast bij Dante.

www.cultura-ede.nl


Huis Kernhem bekent

beeldende kunst

In de Mini-tentoonstelling vertellen bestuurleden van Huis Kernhem over hun passie voor beeldende kunst. Na jaren van het organiseren van exposities van werk van anderen, staat deze presentatie in het teken van werk dat nu eens is gemaakt door leden van het bestuur zelf. Ze presenteren op verzoek bij Dante een werk van zichzelf.

www.huiskernhem.nl


Michiel Cassuto

smaakcultuur

In de rubriek Smaakcultuur is Michiel Cassuto te gast. Op het landgoed Kernhem te Ede houdt hij Brandrode koeien. Van de melk van deze bijzondere koeien wordt Brandrode kaas gemaakt in eigen huis. Een oorspronkelijke kaas met een natuurlijke, gewassen korst en een uitgesproken smaak. Michiel Cassuto vertelt bij Dante over zijn prachtige bedrijf en laat de gasten proeven van deze zachte, nootachtige kaas met een stevige nasmaak.

http://brandroodkaas.nl


Volg ons verder op:

 Volg ons op Facebook: CultureelCafeDante
 Volg ons op Twitter: @ccdante