Programma 2015-03-26

 Cultureel Café Dante

datum: 26 maart 2015
tijd: 20.00 – 23.00 u

locatie: Cultura (Atrium) , Molenstraat 45 Ede
toegang: gratis


Tarantella

muziek

Tarantella

De opening van deze Dante-avond in maart wordt gedaan door het koor Tarantella. Het meerstemmige kamerkoor van twintig zangers staat onder leiding van de dirigente Juliette Stout. Zij zingen wereldmuziek in verschillende talen; Nederlands, Engels, Frans, Spaans, Italiaans en verschillende Afrikaanse talen. Meestal wordt er a-capella gezongen; soms met begeleiding van piano of djembé.

https://sites.google.com/site/koortarantella


TalentEde

Jong muzikaal talent

Talentklas Ede - 26 november 2014 - Foto door Thom Pater-6
TalentEDe is de ontmoetingsplek voor jong muzikaal talent in Ede. Deze Talentklas huist op elke woensdagmiddag in Cultura en heeft haar deuren open voor alle kinderen en jongeren die in Ede muziek maken.
Op deze Dante-avond laten vijf talentklassers zich horen in Café Dante. Hun leeftijden zijn 12, 13 en 14 jaar. Pianiste Anne van Well fietst elke dag heen en weer van Bennekom naar school in Veenendaal. Toch heeft ze dan nog zin om naar Ede te gaan want ze vindt de talentklas heel gezellig en ze merkt dat ze er vooral ritmisch steeds handiger van wordt. Michel van der Lans is ook pianist. Hij vindt dat de theorielessen hem helpen om de muziek die hij speelt beter te begrijpen en waarderen. Lam Nguyen doet naast piano spelen ook aan vechtsport en gitarist Thomas Gielen zit op voetbal, beiden komen graag naar de lessen van de talentklas en hebben er veel plezier in het samenspelen. Naomi Foppen kan in de pianomuziek veel van haar gevoel kwijt. Ze vindt het leuk om te spelen voor een ander, maar het is toch ook altijd wel wat eng. Dat vinden ze trouwens allemaal wel een beetje. Daarom geeft TalentEDe regelmatig concerten waarbij de zenuwen voor het optreden steeds beter te hanteren zijn.

Op het programma staan onder meer een zes-handig trio op één piano en een duet voor gitaar en piano, een niet alledaagse combinatie.
Onder leiding van Corien van den Berg.


Arno Setz

cultuurmoment

arno-bril
Arno Setz, theater- en filmmaker uit Ede, is te gast in het programma-onderdeel ‘het Cultuurmoment’. Hij zal vertellen over een toneelwerk dat grote indruk gemaakt heeft en zijn visie op theater-maken heeft beïnvloed.
http://www.arnosetz.nl


Teunis Bunt

column

Teunis BuntDe Dante-column wordt uitgedragen Teunis Bunt. Zijn onderwerpen worden meestal uit de gebeurtenissen van alledag gehaald. 

http://teunisbunt.blogspot.nl

 


Caracola

muziek

image001-34De band Caracola is een 8-mans-formatie van gedreven muzikanten met zangeres Monica Coronado. Onder de naam Caracola sinds 2000 actief bezig met latinjazz, de smeuïge mix van jazz, afro-cubaans en brazil. Hun repertoire bevat latinjazz, salsa, chacha, sonmontuno en samba. De muzikanten Rieuwert Catz, toetsen, Stephen Jacobs, trompet, Eddie Glasmacher, drums, Christine Schukking, percussie, Rob Slepicka, tenorsax, Ben Zweerink, bas en Fred Dekker, altsax.

www.caracola.nl/Caracola


Milan Gies

fotografie

28fe772
In de Mini-tentoonstelling komt de fotograaf Milan Gies aan het woord. Milan is autonoom fotograaf en docent aan de Fotoacademie in Amsterdam. Daarnaast geeft hij les aan fotografiecursisten. Hij is als kunstenaar gefascineerd door de rauwe randjes van de samenleving en bekijkt hij het leven door de lens van de camera. Bij Dante zal hij vertellen over een bijzonder project met vaders en dochters.

www.milangies.com


Volg ons verder op:

 Volg ons op Facebook: CultureelCafeDante
 Volg ons op Twitter: @ccdante