Programma 2017-10-26

 Cultureel Café Dante

datum: 26 oktober 2017
tijd: 20.00 – 23.00 u

locatie: Cultura (Atrium) , Molenstraat 45 Ede
toegang: gratis


programma

Henk Boogaard

muziek

De avond wordt dit keer geopend door Henk Boogaard. Hij schrijft Nederlandstalige liedjes en andere poëtische tekstvormen over alles wat hem raakt, opvalt en bezighoudt. Bij het vertolken van zijn eigen wijsjes begeleidt hij zichzelf op een akoestische Spaanse gitaar. Daar bij Henk de taal zo centraal staat, komt zijn performance het best tot recht bij een aandachtig gehoor.


Willem de Vos

literatuur

Daarna is het woord aan Willem de Vos. Vele jaren werkte hij als interim-directeur in scholen en bibliotheken en als coach, trainer en adviseur in de publieke sector. In die tijd ontwikkelde hij een voorliefde voor korte verhalen uit alle windstreken en verzamelde hij er zo`n 2000, waarvan er verschillende in bundelvorm zijn uitgegeven. Bij Dante zal hij niet alleen een paar van zijn verhalen vertellen maar is er ook ruimte voor interactie met het publiek. Onder de noemer `roept u maar`, zal hij naar aanleiding van een woord of onderwerp zijn improvisatietalent aan het publiek tonen.


Tineke Thielemans

kunst

Kunstenares Tineke Thielemans uit Bennekom komt vertellen over haar werk. In haar  beelden  laat Thielemans  een andere wereld zien. Een kwetsbare gevoelige wereld, waarin menselijke en dierlijke elementen met elkaar vermengd zijn, wat het verrassend en humoristisch maakt en soms ook iets fascinerends en aandoenlijks heeft.

www.tinekethielemans.nl


Larissa Verhoeff

gesproken woord

Het Gesproken Woord zal deze maand ingevuld worden door auteur/columniste Larissa Verhoeff.


Company Unwanted

muziek

Hierna is het tijd voor de Edese band Company Unwanted. Dit viertal, bestaande uit broers en vrienden, telt al een aantal muziekjaren mee. Van origine een rockband, maar ook een akoestische set gaan deze mannen niet uit de weg. Door een mix van covers en eigen nummers verrast CU eenieder die komt kijken. Company Unwanted bestaat uit; Niels: zang/gitaar, Werner: bas/backing vocals, Ruben: hammond/toetsen/backing vocals en Wilbert: drums/percussie/backing vocals. Zij zullen deze avond twee keer optreden.

www.facebook.com/companyunwanted


foto’s bij Dante: Edwin Nieuwstraten – edwin-nieuwstraten-fotografie-ede.nl


Volg ons verder op:  Volg ons op Facebook: CultureelCafeDante  Volg ons op Twitter: @ccdante