Programma 2016-11-24

 Cultureel Café Dante

datum: 24 november 2016
tijd: 20.00 – 23.00 u

locatie: Cultura (Atrium) , Molenstraat 45 Ede
toegang: gratis


 programma

Rob Halewijn

muziek

Gitarist Rob Halewijn opent de avond. Hij is al 24 jaar actief als docent gitaar en speelt zowel solo als samen met collega muzikanten. Vanavond speelt hij samen met zangeres/bassiste Katrin Ebbert. Zij heeft met verschillende bands op grote festivals gestaan, maar speelt nu haar eigen liedjes of maakt bijzondere versies van bestaande songs.

 www.robhalewijn.nl    www.katrinebbert.com


Willem Andrée

literatuur

Oud-Edenaar Willem Andrée komt vertellen over zijn debuutroman `Als je boven ligt`, over de vlucht van een NSB-zoon en is gebaseerd op de belevenissen van zijn nu 84-jarige oom. Een gevoelig onderwerp waar nog weinig over geschreven is, maar dat nog altijd aandacht verdient.

 


Willemien van den Broek

kunst

Willemien van den Broek is conceptueel vormgever en foodstylist. Als stylist vertaalt zij een foodtrend of concept naar een visuele beleving. Haar ontwerpen kenmerken zich door krachtige beelden. Bij Dante gunt zij ons een kijkje in haar wereld en laat zij zien hoe deze beelden tot stand komen.

www.willemienvandenbroek.nl


Roos Blufpand

literatuur/muziek

Roos Blufpand gaat vanavond een voorproefje geven van haar optreden bij Restore Live op 26 november as. Ze gaat wat vertellen over duurzaam produceren, draagt een paar zelfgeschreven gedichten voor en zingt 2 nummers.

www.roosblufpand.nl


Harry Oonk

gesproken woord

Stadsdichter Harry Oonk geeft een voorproefje van zijn optreden met 5 stadsdichters in Cultura op 29 november as. en zal ook zijn tekeningen laten zien.

www.harryoonk.nl


Hans Wolven

cultuurmoment/kunst

Hans Wolven exposeert momenteel met zijn schilderijen in het Oranje Nassau Oord in Wageningen en zal eveneens bij Dante een aantal van zijn werken laten zien en toelichten.

www.hanswolven.wordpress.com


Slippin`and Slidin`

muziek

Afsluiter van de avond is de band Slippin`and Slidin`, onder leiding van Herman Ouboter. De muzikanten hebben allen een rijk muzikaal verleden in verschillende bands, maar treden in deze bezetting sinds drie jaar op. Blues is het raakvlak, met uitstapjes naar Bluesrock en Folk Blues. De Cigarbox van Ouboter geeft de band een unieke eigen sound, met een knipoog naar de grote Blueshelden uit het verleden. Naast Herman Ouboter; zang en 3&6 string Cigarbox, bestaat de band uit: Jan Smallengoor; Guitar, Jeroen Bresser; Bass en Martijn Hoogstra ; Drums.

                                                                                    www.youtube.com/channel


foto’s bij Dante: Edwin Nieuwstraten – edwin-nieuwstraten-fotografie-ede.nl


Volg ons verder op:  Volg ons op Facebook: CultureelCafeDante  Volg ons op Twitter: @ccdante