Programma 2012-09-27

 

Programma
Cultureel Café Dante
toegang: gratis
donderdag 27 september 2012
20.00 – 23.00 u
locatie: Cultura Ede
Daniel Brici
beeldende kunst

De Roemeense kunstenaar Daniel Brici toont op zijn doeken het verhaal van Roma kinderen. Kinderen van de straat, kinderen zonder thuis, kinderen met een last. Door het niet volledig schilderen van zijn figuren verbeeldt hij de imperfectie. Daarmee snijdt hij het probleem aan van armoede, discriminatie en ontkenning. Het zijn vooral de uitdrukkingen op de gezichten die een blijvende indruk achterlaten.
Brici exposeert van 26 september 2012 – 30 oktober 2012 in Artlease.
http://www.artlease.nl/collectie/kunstenaars/daniel-brici
Ruud Roelofsen & Maaike Boussier 
muziek

Ruud Roelofsen als slagwerker gespecialiseerd in Marimba heeft zijn sporen verdiend in Europa.
Dit jaar was hij componist voor de Miso Music Soundwalk in het Goethe Institut van Lissabon tijdens het Musica Viva Festival 2012.Maaike Boussier, geboren te Roeselare (B) is Fluitiste en Fluitdocent.
Momenteel is Maaike actief bezig met hedendaagse muziek en verdiept zich in de verschillende instrumenten van de fluitfamilie.Ruud en Maaike spelen van Astor Piazzolla: Libertango en Café 1930 en van Gabriel Fauré: Pavanewww.ruudroelofsen.nlwww.maaikeboussier.com
Column
actualiteit
De maandelijkse column, geïnspireerd door de dagelijkse dingen, wordt uitgesproken door Teunis Bunt. Op geheel eigen wijze weet hij persoonlijke en maatschappelijke zaken te combineren en de luisteraar een lach of een gefronste blik te ontlokken.teunisbunt.blogspot.com
Huisband & Carolien Ruitenberg
muziek
De huisband speelt, dit keer in een andere samenstelling, een prettige mix van pop, blues, jazz en soul.
Gastzangeres Carolien Ruitenberg zal een aantal nummers zingen
.http://www.facebook.com/carolien.ruijtenberg
Companhia Vocal Enrico Nery
muziek & dans 
 
Het Braziliaanse vocaal ensemble Companhia Vocal Enrico Nery is in Nederland. De zangers zijn natuurtalenten, ontdekt en gepolijst door dirigent Enrico Nery. Voor hen is zingen veel meer dan gebruik maken van de stem. Zingen doen ze met hart en ziel, zoals de hele Braziliaanse cultuur zich laat leiden door muziek. Typisch Braziliaanse muziekinstrumenten begeleiden de zang.
De naam van het koor is een eerbetoon aan dirigent Enrico Nery die met grote inzet, liefde en betrokkenheid het koor naar het huidige niveau bracht. Naast dirigeren, verzorgt hij ook de arrangementen, de choreografie en de cinegrafie. De rekwisieten in de voorstelling zijn allemaal door hem eigenhandig en met hergebruikte materialen gemaakt.
Actuele activiteiten
informatie
Naast aandacht voor huidige en komende exposities, Edese culturele activiteiten en aanverwant nieuws is weer een Cultuurminuut. Hierbij zal een gast van Dante worden uitgenodigd om in precies een minuut zijn of haar culturele activiteit of evenement aan te prijzen.
Turas
muziek

Turas bestaat uit een groep niet-professionele maar enthousiaste muzikanten uit Ede en Wageningen, die vooral Ierse muziek maken, van traditionals tot meer hedendaagse Ierse muziek. Turas (spreek uit Turis) betekent dan ook ‘reis’ in het Gaelic, de oorspronkelijke taal van Ierland.
De muziek van Turas is duidelijk geïnspireerd op de Ierse muziek, maar uitstapjes naar andere muzieksoorten worden niet geschuwd. De zang neemt een belangrijke plaats in en instrumenten die worden gebruikt zijn gitaar, banjo, viool, keyboard, fluit en trom. Het repertoire omvat prachtige ballads, meer up tempo nummers en liedjes waar de bezoekers kunnen meezingen. Kortom: Iers.www.turas.nl
B2G huisband
muziek
Als afsluiting speelt de huisband nog enkele nummers met Carolien Ruitenberg, Jules van Slooten op mondharmonica en misschien wel weer muzikanten van deze avond.

Via de nieuwsbrief (schrijf u hier in), Facebook ccdante Ede en Twitter @ccdante houden we u automatisch op de hoogte.