Programma 2015-05-28

 Cultureel Café Dante

datum: 28 mei 2015
tijd: 20.00 – 23.00 u

locatie: Cultura (Atrium) , Molenstraat 45 Ede
toegang: gratis


Portonova

muziek

De band Portonova is een nieuwe Nederlandse band met 5 muzikanten en een zangeres. Zij treden vaak op bij jazzfestivals. Spelplezier en swing staan voorop bij Portonova. Dat werkt aanstekelijk op het publiek. Marianne van den Bergh is de zangeres. Jan Appel, saxofonist, Jill Delien, bass, Jos van de Gruiter, gitarist Jan-Willem Linkerhof, trompet en Jurgen Moelans, drums.

http://portonova.nl


Luc Enting

film

Een bijzondere gast bij Dante is Luc Enting, producent en natuurfilmer. In 1996 werd hij bekend met de succesvolle film ‘Het Edelhert’. Ook produceerde hij drie televisieseizoenen de televisieserie ‘Puur Natuur’. Daarnaast heeft hij verschillende films en documentaires op zijn naam staan. Met het bedrijf Enting Films wil hij de natuur weer dichter bij de mens brengen. Bij Dante zal hij beelden van zijn werk laten zien en het verhaal erbij vertellen.

www.entingfilms.nl


Taartaholics

smaakcultuur

Gerian Peperkamp - Taartaholics - uitsnede

Gerian Peperkamp is taartarchitect. Sinds 2014 heeft zij een bakwinkel in Ede met prachtige bakproducten. Haar taarten zijn creatief, eigenzinnig en met passie bereid. Een zoete belevenis! Bij Dante gaat zij vertellen over haar bedrijf Taartaholics.

www.taartaholics.nl


Café de Paris

muziek

Café de Paris is een gelegenheidskoor uit Otterlo. Speciaal opgericht in het Van Gogh-jaar. Het koor bestaat uit 28 leden en zingt vierstemmige Franse chansons. Zij staan onder leiding van Hans Bom die ook de arrangementen maakte en hen begeleidt op de piano.

www.facebook.com/cafedeparisotterlo

 


Judith & Dieke

muziek

De twee singer-songwriters Judith de Blois en Dieke van Tuijl treden op met zang en gitaar. Zij geven hun eigen draai aan fraaie popnummers en zingen meestal tweestemmig. Hun doel is om mensen te enthousiasmeren en te laten genieten van hun muziek.

 


Jolinda van Alfen

cultuurmoment

In het programma-onderdeel het Cultuurmoment verschijnt de redactrice Jolinda van Alfen Zij vertelt over haar beleving onlangs bij een concert in Amsterdam. Ze was zeer geraakt door een legendarische zanger met een uniek stemgeluid. Bij Dante zal ze haar grote geheim bekend maken.


Volg ons verder op:

 Volg ons op Facebook: CultureelCafeDante
 Volg ons op Twitter: @ccdante