Programma 2011-05-26

donderdag 26 mei 2011 20.00 – 23.00 u
Cultureel Café Dante – locatie: Cultura Ede


Fatiha Le Malak – mode

De Marokkaanse modeontwerpster Fatiha Le Malak, opgegroeid in Ede, toont bij Dante haar kledingontwerpen, een combinatie van Marokkaanse accenten en Westerse elegantie.
Zelf noemt Fatiha deze stijl crossculture.

Fatiha Le Malak on Facebook


Tim Breur – muziek

Uit Wageningen komt Tim Breur, een jonge singer/songwriter. De sterke zangstem van Tim Breur doet in de verte denken aan Jack Johnson, inclusief het laid-back ritme van zijn muziek. Zingt weergaloos mooie liedjes met zijn krachtige zangstem. Hij begeleidt zichzelf op de gitaar. Na er jaren van gedroomd te hebben, presenteerde master student Tim Breur twee weken geleden zijn eigen cd All that is given. De singer-songwriter laat zich inspireren door zijn passie voor de natuur. ‘Eenzaamheid was precies wat ik nodig had.’ Deze avond wordt hij begeleid door een mede-muzikant.

luister hier alvast naar de CD van Tim Breur op MySpace

Tim Breur on Youtube


Actuele kunstactiviteiten

In het onderdeel Actueel is aandacht voor activiteiten op kunst en cultuurgebied in Ede. Deze keer zullen de belangrijkste onderdelen van de nieuwe cultuurnota van de gemeente Ede onder de aandacht komen. Vervolgens een terugblik op het Meertalig Literair Podium dat op 22 mei wordt gehouden. Een prachtig initiatief waarbij 15 dichters in hun moerstaal een zelf geschreven gedicht voordragen.


Column – actualiteit

De maandelijkse column, geïnspireerd door de dagelijkse dingen, wordt uitgesproken door Teunis Bunt.


The Delta Dixie Devils – muziek

De avond wordt vervolgd met puur jazz plezier met the Delta Dixie Devils uit Ede. In hun 35-jarig bestaan hebben zij zich breder ontwikkeld van jazzorkest met stukken uit de swingperiode.


Profile met als gast: Jules van Slooten – muziek

De stijl van huisorkest Profile wordt gekenmerkt door pop, een beetje van de jazz en onvervalste blues; grote kans dat Jules van Slooten weer aansluit met zijn mondharmonica en een eerbetoon geeft aan de blues.